RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Temmuz 2014, Pazartesi 00:16:10 tarihnde eklendi. 1088 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Abhazya Ziyareti

KADK, ABHAZ DİASPORASI TARAFINDAN SAĞLANAN KÜVÖZLERİ ABHAZYA SAĞLIK BAKANLIĞI’NA TESLİM ETTİ
KADK, Abhazya Ziyareti
14/07/2014. Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) 07 Temmuz 2014 Tarihi itibarı ile Abhazya Cumhuriyeti’ne düzenlenen bir haftalık çalışma ziyareti ile ilgili olarak aşağıdaki bilgilendirme yazıları gönderilmiştir. 
 
**************
 
Tarih : 12 Temmuz 2014
Sayı : 2014-105
Konu : Abhazya Cumhuriyeti’ne Ziyaret


TÜRKİYE’DEN ABHAZYA’YA KÜVÖZ

Abhazya Cumhuriyeti’ndeki gelişmeler üzerine istişarelerde bulunmak, yeni doğan bebekler için hayati önem taşıyan ve Abhazya’da eksikliği hissedilen, Türkiye’den temin ettiğimiz küvözleri teslim etmek ve 04 Temmuz 2014 Tarihinde vefat eden Ünlü Abhaz Bilim Adamı Etnolog Prof. Dr. Yuri ARGUN’UN cenaze törenine katılmak için Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesinden bir heyet olarak 07 Temmuz 2014 tarihinde Abhazya’ya gittik.

Heyetimiz  tarafından Türkiye’den götürülen küvözler Geçici Devlet Başkanı Sn. Valeri Bganba’nın katılımıyla ve yapılan protokolle Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi. Küvözler Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sn. Hırps Copua gözetiminde ihtiyaç duyulan bölgelerdeki Devlet Doğum Evleri’ne ulaştırılacaktır.

Ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti’ndeki siyasi gelişmeler, Türkiye Diasporasında yaşayan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının 24 Ağustos 2014’de Abhazya’da yapılacak devlet başkanlığı seçimleri için Türkiye’de oy kullanabilmesi, Abhazya Cumhuriyeti’ni etkilemesi muhtemel olan dünya siyasetindeki gelişmeler ve Türkiye’ye atanacak olan (şu anda atama gerçekleşmiş bulunmaktadır) temsilciye yönelik istişarelerde bulunulmuştur. Bu istişareler hakkında kamuoyumuza daha sonra detaylı bilgi verilecektir.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş
 
******
 
Tarih : 09 Temmuz 2014
Sayı : 2014-106
Konu : Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanına Mektup
 
Sayın 
Zurab MARŞAN
Abhazya Cumhuriyeti 
Sağlık Bakanı
SOHUM – ABHAZYA

Halkımız için söz konusu bebekler, çocuklar ise hassasiyetimiz en doruk noktasındadır. Bahçemizde büyüyen her çocuğu din, dil ırk ayrımı gözetmeksizin insanlığımıza emanet görürüz.

Son yıllarda Abhazya’da sağlık hizmetlerinde ve çocuklar için yapılan iyileştirme hamlelerini taktirle karşılıyoruz, Abhazya sınırları dahilinde olan her bölgemizin devletimizin egemenliği ve sorumluluğu altında olması nedeniyle bizlerde bu atılımın bir parçası olmayı istedik, bu nedenle eksiği hissedilen bölgelerimizde kullanılmak üzere bebek küvözleri getirdik.

Sayın Vladimir Avidzba (Ayüzba), Abhazya Cumhuriyeti Geri Dönüş Devlet Komitesi Başkanı Sayın Hrps Djopua’nın (Copua) koordinasyonu, Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi ve Düzce Abhaz Kültür Derneğimizin organizasyonu ve Türk halkının katkılarıyla Abhazya’ya ulaştırdığımız küvözler bahçemizin ihtiyaç duyan tüm bebeklerine soluk olsun.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş
 
********
 
09.07.2014

Sayın Erdeşan BGANBA (KOBAŞ)
 
Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Abhazya sağlık kurumlarına yapmış olduğunuz yardımlar için içten çok teşekkür ederiz.

Çocuk ve annenin korunması ile ilgili sorunlar, bizim için en önemli sorunlardır. Yeni doğan çocukların bakımı için Abhazya’ya hediye ettiğiniz kuvözler, Kadın Doğum Hastanelerinde büyük memnuniyet yarattı. 

Bize verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyor, ileride de Abhazya’nın geleceği ve iyiliği için çalışmalarınızın devam edeceğini umut ediyoruz.

Saygılarımla

Zurab MARŞAN

Abhazya Cumhuriyeti Sağlık Bakanı 
 
 
Kaynak: info@abhazya.org
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.