RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Temmuz 2014, Perşembe 09:05:40 tarihnde eklendi. 843 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Dışişleri Açıklaması

ABHAZYA, BATI VE NATO’NUN GÜNEY KAFKASYA’DAKİ TEHDİTİNE KARŞILIK, BARIŞÇIL POLİTİKASINI SÜRDÜRECEK
Abhazya Dışişleri Açıklaması
03/07/2014. /Suhum – Abhazya/. 27 Haziran 2014 Tarihinde Avrupa Birliği (AB) ve Gürcistan arasında imzalanan ortaklık anlaşması ile ilgili olarak Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 30 Haziran Pazartesi günü bir bildiri yayımladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Açıklaması: 

“27 Haziran 2014 Tarihinde AB ve Gürcistan arasında imzalanan ortaklık anlaşması nedeni ile ilgili olarak aşağıdaki bildiriyi yayınlama gereksinimi duyulmuştur.

Gürcistan’ın “Avrupa Seçimi” – Bu durum, her şeyden önce, bu ülke devlet yönetiminin sorumluluğunda yapılan bir seçimdir. Komşu ve egemen bir devlet olan Abhazya Cumhuriyeti, Gürcistan – Avrupa arasında varolan gündem ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

AB ile imzalanan bu Ortaklık Anlaşmasının, Gürcistan’ın devletler arası birlik umutlarının yakın bir zamanda gerçekleşmesine yardım sağlamayacağı açık bir biçimde görülmektedir, ancak aynı zamanda komşu ülkeleri ile, öncelikle Rusya Federasyonu ve Abhazya Cumhuriyeti ile olan dayanışma ilişkilerinden uzaklaştıracaktır.

Tiflis ve Brüksel arasındaki derinleşen ilişkiler, Abhazya’nın ekonomik ve siyasi güvenliği üzerinde önemli ve acil bir etkileşim yaratmayacaktır, bununla birlikte Batının Güney Kafkasya’daki ve Rusya’nın stratejik müttefiki olan Abhazya’nın sınırındaki jeopolitik gücünün artması, Abhazya Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu arasında var olan stratejik ortaklığın güçlndirilmesi ve derinleştirilmesi için ek çabalar gerektirebiler.

Batının Güney Kafkasya bölgesindeki etkinliğinin artması ile bağlantılı olarak NATO’nun bölgesel istikrar ve güvenliğe karşı uygulayabileceği olası tehditlerin önlenmesi amacı ile, Rusya Federasyonu ile varolan stratejik ortaklığa bağlı olarak askeri – teknik işbirliğinin artırılması gerekebilir.

Abhazya Cumhuriyeti, bölgesel güvenliğin bir unsusu olarak, Rusya Federasyonu ve diğer müttefiki ülkeler ile yakın ittifak ve işbirliği içerisinde, Güney Kafkasya’da gerginliğin artmaması amacı ile sürdürmüş olduğu yapıcı ve barışçıl politikasını yürütmeye devam edecektir.

Suhum Şehri, 30 Haziran 2014”                
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12391.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.