RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Temmuz 2014, Salı 16:44:35 tarihnde eklendi. 1055 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MSK Kararları

ABHAZYA MSK BAŞKANI BATAL TABAGUA “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN ABHAZ DİASPORASININ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE OY KULLANMASI İÇİN HAZIRIZ”
MSK Kararları
01/07/2014 /Suhum - Abhazya/ Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Batal Tabagua, gazetecilere yaptığı açıklamada, Abhazya Cumhuriyeti Yasalarına bağlı olarak İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen Abhazya Cumhuriyeti Vatandaşlık Pasaport – Vize Veri tabanna bağlı olarak ilemlerin yürütüldüğünü söyledi.
 
Batal Tabagua, Abhazya İçişleri Bakanlığı Pasaprrt ve Vize Dairesi tarafından pasaportlar ile ilgili olarak, Gal, Oçamçıra ve Tkvarchal bölgelerinde seçim arifesinde bölgelerde kurulan komitelerin önerileri temelinde veri tabanı oluşturulacağını belirtti.
 
MSK, yasadışı yollardan elde edilen pasaportları kullanan kişileri veri tabanından kaldıracak. MSK, bölge seçim komisyon listelerinde isimlerini bulamayan vatandaşların itiraz etme haklarıbulunduğunu belirtti. 
 
MSK Başkanı ayrıca, Devlet Başkanlığı seçimlerinde RF toprakları içerisinde yaşayan Abhazya Cumhuriyeti vatandaşlarının Moskova ve Çerkesk’te oy kullanabileceğini söyledi. Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporası temsilcileri ise, devlet başkanlığı seçimlerinde Türkiye’de oy kullanmasını düzenlemek için resmi olarak MSK’e başvuruda bulunduğunu söyledi. MSK Başkanı  Abhazya MSK’nın binlerce Abhaz Diasporasının yoğun olarak yaşadığı Türkiye’de devlet başkanlığı seçimlerinde oy kullanılabilmesi için teknik olarak hazır olduklarını söyledi.        
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12395.html
 
www.abhazyam.om 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Tengiz A. - Nasıl?
Bu çok iddialı bir söylem ve "teknik olarak" yapmak imkansıza yakın. Resmi bir sandık görevlisi gerekecek her köyde Abhazya'dan gelecek olan, kimin etnik Abhaz olup olmadığı ise ayrı bir sorun. Anne abhaz, baba çerkez, Abhaz köyünde yaşayan bir genç Abhazya yasalarına göre zaten vatandaşlık alamıyor ve dolayısıyla Abhazca bilse ve kendini Abhaz olarak görse de farketmiyor. Bunun gibi bir çok teknik sorun var, Türkiye gibi bin yıllık ağır bir bürokratik tecrübeye sahip ülke dahi bunun altından hala kalkamıyor. Üstelik Türkiye'de yaşayan diasporanın Abhazya'da yaşayan insanları direk olarak etkileyecek ancak kendilerine en ufak etkisi olmayacak bir olayda, Abhazya'lıların kaderine etki etmeleri ne kadar doğru olur? Türkiye'ye ziyarete geldiğimizde bize anlatılanlar ile Abhazya'da olanlar arasında dağlar kadar fark oluyor her zaman. Abhazya önce kendi iç sorunları ile ilgili çözümler geliştirmeden diasporaya bu kadar ağırlık vermemeli. Hoş verilen ağırlığın da bir etkisi veya anlamı yok, son 1.5-2 yılda toplasanız 20 aile bile dönmemiş ki kalanların sayısı da meçhul. İş eğer Gal'deki Gürcü blok oylarını dengelemekse, ortada bir etnik Gürcü partisi bile yok ki diaspora oylarına ihtiyaç duyulsun? Kısacası yine çok iddialı ve abartılı sözler ancak sonuç yine koca bir hiç olacak.
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.