RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Temmuz 2014, Salı 10:18:28 tarihnde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AB’den Gürcistan Atağı

ASLAN BJANİA “ABHAZYA, AB İLE GÜRCİSTAN ARASINDAKİ ANLAŞMAYA TEPKİ GÖSTERECEKTİR”
AB’den Gürcistan Atağı
01/07/2014. /Abhazya/ MOSKOVA, 28 Haziran – RIA Novosti. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Servisi Başkanı Aslan Bjania, 28 Haziran Cumartesi günü, RIA Novosti Gazetesine verdiği demeçte, Avrupa Birliği (AB) ve Gürcistan arasında yapılan ortaklık anlaşmasının imzalanması sonrasında ortaya çıklabilecek olan potansiyel tehditler karşısında, yanıt hazırlayabileceği açıklamasında bulundu.
 
Gürcistan ile AB arasında 27 Haziran’da içerisinde serbest ticaret anlaşmasıda dahil olmak üzere Gürcistan – AB Ortaklık Birliği Anlaşması imzalandı. Garibashvili, anlaşmanın Eylül ayında yürürlüğe girmesinin beklendiğini söyledi. Abhazya, resmi olarak 2008 yılından itibaren Gürcistan’dan ayrıldı, ancak Tiflis ve batılı ülkeler bu cumhuriyetin bağımsızlığını tanımıyorlar.
 
Aslan Bjania “Bu olaya askeri yönden bakacak olunursa – Bu anlaşma, Güney Kafkasya’da bazı askeri – siyasi gerginliklere yol açabilecek bir unsur olabilir. Bizler, bu anlaşmanın Abhazya’nın güvenliğine karşı bir tehdit olabilmesi durumunda karşı tepki verebilecek konumu oluşturmalıyız. Belki de zaman içerisinde Rusya ile olan ilişkilerimizde, silahlı kuvvetlerin ve güvenlik güçlerinin ortak zemin içerisinde çalışabilecekleri yapılanmaların standrtlarını geliştirebilecek konular dahil olmak üzere görüşmelerimizi sürdürmeliyiz” dedi.
 
Bjania, Abhazya’nın Rusya ile imzalamış olduğu anlaşmların ekonomik sonuçlarının kendi bünyesi içerisinde çok az ölçüde hissettiğine inanıyor. 
 
Aslan Bjania “Anlaşmaları imzalayan ülkelerin ekonomik yapılarının yeniden yapılanması çok önemlidir. Bunlardan birisi de şüphesiz ki, AB ile imzalanan serbest ticaret sisteminin uygulanması için gerekli olan reformların yürütülmesindeki yükümlülükleri olacaktır. Abhazya’nın Gürcistan ile resmi anlamda ticari  ve eknomik ilişkiler bulunmamaktadır ve bu durumda, korunma konusunda bazı çeşitlendirmeler olabilir. “Temel” politikalara göre, Gürcistan ile sınır bölgelerinde yaşayanlara karşı bir tehdit durumuna gelebilir. Komşu toprakların ekonomik potansiyelleri arasında farklar gündeme gelebilir. Ve bu, Rusya ile ilgili entegrasyon sürecinde, ilişkilerimizi yeni yanıtlar verecek kounmlarla doldurmak gerekir” dedi.            
 
http://ria.ru/world/20140628/1013990642.html#14039059479163&message=resize&rel#ixzz366VIZ8Bi
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12384.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.