RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Haziran 2014, Perşembe 22:10:41 tarihnde eklendi. 798 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Demiryolları

ERMENİSTAN DEVLET BAŞKANI SERJ SARKİSYAN “ABHAZYA DEMİRYOLU’NUN AÇILMASI ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN’A BAĞLI DEĞİL”
Abhazya Demiryolları
19/06/2014. Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan başkanlığındaki Ermenistan Heyeti 18 Haziran Çarşamba günü Tiflis’e resmi ziyarette bulundu. Ziyaret sırasında Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Tiflis’te düzenlenen toplantılarda Abhazya üzerinden Ermenistan’ın demiryolu bağlantısının sağlanması konularının görüşülmediğini açıkladı. Bu konunun görüşülmediği hem Ermeni hem de Gürcü yetkililer tarafından yapıldı.
 
Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan bu konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmede “Ermenistan’ın Abhazya üzerinden Rusya ile demiryolu bağlantısının kurulması – çok önemlidir. Ancak, Ermenistan bu konunun sadece Ermenistan ve Gürcistan üzerinden çözülemeyeceğini çok iyi bilmektedir” dedi.      
 
Serj Sarkisyan “Bu bizler için çok önemli bir konudur ve bizler bu yönde çalışıyoruz. Ancak, herkesin bilmesi gerekir ki, demiryolu ile bağlantının sağlanması konusu, sadece Ermenistan ve Gürcistan ilişkilerine bağlı değildir. Bu sorunun diğer tarafları da bulunmaktadır ve bu konuda çalışmak gerekir” dedi.
 
Gürcistan Ekonomi Bakanı Giorgi Kvirikashvili, Abhazya demiryolu üzerinden bağlantı kurulmasının hem teknik anlamda hem de politik anlamda oldukça karmaşık bir konu olduğunu belirterek “bu konu , hem tekni hem de politik anlamda karmaşık bir sorun, o yüzden bizler bugün bu konuyu görüşmedik” dedi.  
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1815814.html#ixzz355iR8im4
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.