RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Haziran 2014, Çarşamba 11:06:53 tarihnde eklendi. 772 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Adaylar Belirlenmeye Başlandı

KOORDİNASYON BİRLİĞİ, ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE RAUL HADJİMBA – VİTALY GABNİA’NIN ADAYLIĞINI ÖNERDİ
Adaylar Belirlenmeye Başlandı
18/06/2014. Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan Koordinasyon Kurulu ülkedeki sosyal – politik olayları görüşmek üzere 17 Haziran’da toplantı düzenledi.
 
Koordinasyon Birliği toplantısında, yaklaşan Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı seçimlerinde devlet başkanı ve başkan yardımcılığı adaylarının belirlenmesi konusunu da görüştü.
 
Koordinasyon Birliği, toplantıda Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri Birliği “Aruaa”  «Аруаа» ve “Abhazya Ulusal Birlieşik Partisi” üyelerinin çoğunluğunun devlet başkanlığı seçimlerinde Raul Hadjimba – Vitaly Gabia’nın desteklenmesi önerisi kararını kabul etti. 
 
Koordinasyon Birliği Basın Servisi’nden verilen bilgiye göre, Koordinasyon Birliği – üyelerinin çoğunluğu 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı Gazileri ve kahramanlarından oluşuyor. 
 
Koordinasyon Birliği, almış oldukları bu kararın, partiler ve sivil toplum kuruluşlarında tartışılması, toplantılar düzenlenmesi amacı ile parti üyeleri ve STK temsilcilerine çağrıda bulundu.
 
Koordinasyon Birliği toplantısında “Hadjimba ve Gabnia’nın ülkelerinde siyasi güçlerin birliği, siyasal sistem ve hukuk yapılanmasının sağlanmasında, reformların sürdürülmesinde önemli katkılarının bulunduğu ve mücadele isteği olduğu” açıklaması yapıldı.     
 
Başkanlık ve başkan yardımcılığı COP için aday adaylığı resmi ve MSK programa "Ermenistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Seçimleri Üzerine" Kanun uyarınca olur.
 
Koordinasyon Birliği tarafından devlet başkanlığı ve devlet başkan yardımcılığı adaylarının resmi olarak gösterilmesi Abhazya Cumhuriyeti Yasaları ve Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Kurulu tarafından belirlenen seçim takvimine göre yapılmak zorundadır. 
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12279.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.