RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Haziran 2014, Salı 22:52:29 tarihnde eklendi. 794 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Gazeteciler Birliği

ABHAZYA GAZETECİLER BİRLİĞİ, APSNYPRESS MÜDÜRÜ MANANA GURGULİA’YA YAPILAN BASKILARI KINADI
Abhazya Gazeteciler Birliği
17/06/2014. Abhazya Cumhuriyeti Gazeteciler Birliği, son günlerde Apsnypress Devlet Haber Ajansı Müdürü Manana Gurgulia’nın görevden alınması amacı ile, Abhazya muhalefeti tarafından devlet başkan vekili Valery Bganba’ya yapılan baskıları kınayan bir açıklama yayımlandı. 
 
Aşağıda Abhazya Gazeteciler Birliği Açıklaması bulunuyor. 
 
AÇIKLAMA
 
Abhazya Gazeteciler Birliği Açıklaması

Abhazya Gazeteciler Birliği olarak, ülke içerisinde görev yapan medya kurumları ve onların temsilcilerinin çalışmalarına karşı yapılacak olan herhangi bir müdahaleyi kabul edilemez görüyoruz. 

Bizler, bugün Apsnypress Haber Ajansı Müdürü Manana Gurgulia’nın karşı karşıya kaldığı baskının, toplumumuzun doğasında hala bulunan insani duygu tarafından bertaraf edileceğini ummak istiyoruz.

Abhazya’nın tarihsel doğasında bulunan hoşgörü ve açıklığın, çağdaş Abhazya devletinin yeni tarihinde ki son dönemlerinde ki yok etme girişimlerini kabul edilemez olarak görüyoruz.     

Bundan dolayıdır ki, Apsnypress’in başında bulunan Manana Gurgulia – cesur, yetenekli bir kişilik, büyük bir organizatör – görevlerini başarı ile yerine getiren bir gazetecidir: çağdaş gazetecilik tarihi yazdı.

Savaş sonrası zor yıllarda bizler, Abhazya üzerinde var olan bilgi ambargosunu kırmak amacı ile  hep birlikte ayakta kaldık ve bizlere yaşam veren enerjiyi aldık. Ve ülkenin basın yayın organları olarak bu ambargoyu kırmayı “Apsnypress”in çalışmaları sayesinde başardık. Ayrıca “Apsnypress” Haber Ajansı’nın o zor yıllar içerisinde Madina Gurgulia’nın çabaları sayesinde kurulduğu da unutulmamalıdır.    

Bugün ülke içerisinde kim gazetecilik görevini haysiyetli ve barış içerisinde sürdürüyorsa, bilinmelidir ki o ülke içerisinde yaşamın normal olarak sürdüğünün önemli işaretlerinden birisidir, bunun belki de mutluluğu, refahı ve kardeşliği yansıtacağı unutulmamalıdır. 

Bir gazetecinin doktor gibi önemli olduğu hatırlanmalıdır, bu sadece mesleğe bağlılık yemini açısından değil, profesyonellik, bireysel ilişkiler ve koşullar açısından önemlidir. Ve sadece yaptıklarımızdan dolayı,  gelecekte tarih bizleri yargılayacaktır.

Ve bugün bizler adım adım olayları kaydediyoruz-  hareket ve davranışları. Yaşam, film gibi geri sarmıyor. Bizler, bugünkü yaşamımız için yaşamlarını feda edenlerin anılarına karşı saygılı olalım.

Abhazya Gazeteciler Birliği olarak, “Apsnypress” Haber Ajansına olan desteğini beyan eder ve siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hareketlere,  medya ve gazeteciler üzerindeki uygulamak istedikleri baskılardan, onlara karşı yaratmaya çalıştıkları gerginlik ve hak ihlallerinden vazgeçme çağrısında bulunuyoruz.

Suhum Şehri: 

17/06/2014.           
 
Kaynak: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=262272590622629&id=100005196704774&fref=nf 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.