RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Haziran 2014, Cumartesi 18:59:42 tarihnde eklendi. 894 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Usulü Azil - III

OLGA ALLENOVA “VALERY BGANBA, ABHAZYA’NIN AVRASYA BİRLİĞİNE KATILMA FİKRİ BULUNUYOR”
Abhaz Usulü Azil - III
14/06/2014. (09/06/2014) Kommersant.ru. Abhazya’da İktidar Değişikliği Gerçekleşti: Düzenlenen sivil saldırılar sonrasında devlet başkanlığı ve televizyon binalarının işgal edilmesinin bir sonucu olarak Devlet Başkanı aleksandr Ankvab istifa etti. “Kommersant” Haber Ajansı Özel Muhabiri Olga Allenova, Abhazya’da yaşanan iktidar değikliği ve siyasi partilerin devlet başkanlığı seçimi hakkındaki düşüncelerini incelemek amacı ile Abhazya’ya gitti ve yorum yazısı hazırladı.   

Metnin Devamı...
 
Parlamento’da başbakan için yapılan güven oylaması ve yeni bir seçim tarihi belirlendikten sonra ertesi gün 1 Haziran’da Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Anvab, istifa ettiğini açıkladı. Aynı akşam, devlet haber ajansı “Apsnypress”te meslektaşlarım ile oturduğum sırada, Rusya Federasyonu Devlet başkanlığı Danışmanı Vladislav Surkov’un çalışma ofisinden, devlet haber ajansı arandı ve acil olarak yayınlanması isteği ile bir açıklama gönderildi. Vladislav Surkov, açıklamasında krizin barışçıl ortam içerisinde giderilmiş olmasından dolayı duymuş olduğu memnuniyet ve Rusya tarafından Abhazya’ya askeri ve ekonomik destek yapılacağı sözü verildiğini belirtti. Ardından 2 Haziran’da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklama yayınlandı. (Bknz: http://www.abhazyam.com/haber/4614/rus-disisleri-aciklamasi.html - abhazyam.com)
 
Rus Dışişleri Bakanığı ofisinden yapılan açıklamada – “Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı olarak 27 Mayıs’ta muhalefet güçleri tarafından düzenlenen miting sonrası, dost ülke Abhazya’da son günlerde yaşanan siyasi mücadele sürecinin, hukuk dışı eylemler ile yasal zeminin dışına taşmasından dolayı endişe ve kaygı duyulmuştur. Bu durum, şüphesiz, A. Z. Ankvab’ın derin devlet adamlığı bilgisi, fazileti ve diğer devlet organ yöneticilerinin sivil barışın korunmasında ve oluşabilecek olan trajik olayların, güç kullanarak önleme senaryolarını yaşama geçirmemeleri sayesinde durulmuştur.
 
Abhazya halkı, Ağustos ayında yapılacak olan erken devlet başkanlığı seçimleri sırasında düşüncelerini ortaya koyacaktır. Rusya bu gelişmelere saygı duyacaktır. Bizler, daha önceki devlet yönetimleri ile birlikte olduğu gibi Rus – Abhaz ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacı ile üst düzeydeki çalışmalarımızı sürdürmek için hazır olacağız.” Bilgisine yer verildi.
 
 
Hükümette çalışan ancak isminin yayınlanmasını istemeyen sohbet ettiğim kişi: Daha çalışacağını umuyor. Ben, milletvekillerinden ve STK’lardan yaşanan olaylar hakkında onun ağzından aktarıyorum, ancak o çok fazla karmaşık manevraların olduğunu söylüyor: “Rusya, bu yüzden küçük bir ilave – Abhazya - için kendisini öldürmez.”
 
Abhazya Cumhuriyeti Parlamento Başkanı ve Devlet Başkan Vekili Valery Bganba,  Abhazya ve Rusya arasında yeni herhangi bir anlaşmanın olup olmayacağı soruma, böyle bir şeye gerek duyulmadığını ancak Abhazya’nın Avrasya Birliğine katılma fikrinin olduğunu belirtti – bu konu hakkında görüşülebilir.
 
Vladislav Surkov ve diğer Rus resmi yetkilileri tarafından, Rusya Devlet Yönetiminin Abhazya’nın katılımının onayladığı hakkında bir açıklama yapılmadı. Surkov ve Mihail Mamonov tarafından sürdürülen girişimler başarısız oldu. Vladimir Putin’in Basın Sekreteri Dimitri Peskov, 29 Mayıs’ta yapmış olduğu resmi açıklamada Abhazya’nın Rusya’ya katılımı konusunun gündemde olmadğını söyledi.
 
Devam edecek…
 
Çeviri: Fatih Atan (A’tanba)  
 
Kaynak:  http://www.kommersant.ru/doc/2485732
 
www.abhazyam.com                        

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.