RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Haziran 2014, Çarşamba 00:01:14 tarihnde eklendi. 655 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Eritre’den Abhazya’ya Ziyaret

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NE ERİTRE DEVLETİ’NDEN İLK RESMİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİ
Eritre’den Abhazya’ya Ziyaret
11/06/2014. Eritre Devlet Başkanı’nın isteği üzerine Eritre Devleti Heyeti 9 Haziran’da Abhazya Cumhuriyeti’ne resmi ziyarette bulundu. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba Eritre Devleti Heyeti ile 10 Haziran’da buluştu. 
 
Toplantıda, Eritre’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi Teklayya Minassie Asgedoma ve Eritre Dışişleri Bakanlığı ATR Bölüm Başkanı Kalekristosom Zariseney Gebreyezusom hazır bulundular. Buluşma sırasında ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Büyükelçisi Igor Ahba, Abhazya Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Khintba’da hazır bulundular. Bu ziyaret, Eritre Devleti tarafından Abhazya Cumhuriyeti’ne yapılan ilk resmi ziyaret oluyor.
 
Vyacheslav Chirikba, konukların Abhazya’ya yapmış oldukları ziyaret nedeni ile çok memnun olduklarını belirtti. İki halkın vermiş oldukları özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi ile ortak kader benzerliğine dikkat çekti. 
 
Vyacheslav Chirikba “Ve sizler ve bizler ona ulaştık. Şimdi en önemli hedef – başarıyı korumak, devleti güçlendirmek, ülkenin ekonomik gelişimi ve vatandaşlar ile konukların rahat bir yaşam geçirmelerini sağlamaktır” dedi. Chirikba, iki ülke adına bir çok sorunun bulunduğunu, ancak Abhazya ve Eritre Halklarının bu sorunları aşacağına olan güvenini belirtti. Chirikba “Bunların hepsi var: yetenekli halklar, motivasyon, ülkelerin zengin yeraltı kaynakları ve siyasi irade. Düşünüyorum ki – Bu Eritre’nin ve Abhazya’nın ulusal proje başarılarıdır” dedi. 
 
Dışişleri Bakanı, meslektaşı olan Eritre Dışişleri Bakanını beklediklerini söyledi ve Eritre’ye ziyaret etmek niyetinde olduğunu belirtti.        
 
Eritre’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi Teklayya Minassie Asgedoma, Eritre Dışişleri Bakanı’nın Mısır Devlet Başkanı’nın yemin törenine katıldığı için Abhazya’ya gelemediğini söyledi.
 
Eritre Büyükelçisi, Abhazya ve Eritre haklarının pek çok ortak tarihi benzerliklerinin olduğunu kaydetti. Konuşmasında “Bu zamanlarda, bağımsızlık savaşı veren halklar arasında benzer paralelliklerin çizilmesi mümkündür” dedi. Özellikle Ağustos 2008 sonrasında bölgede ki durumu dikkatle izlediklerini belirtti. 
 
Büyükelçi, Eritre bağımsızlık savaşının sayısız hayata mal olduğunu belirterek “Bizler, bağımsızlık ve özgürlük savaşı veren diğer halkların istemlerine kayıtsız kalamayız” dedi.   
 
Büyükelçiye göre, planlanan ziyareti sırasında, Abhazya’nın siyasi ve ekonomik konumu,  tarihi ve kültürünü öğrenmek olduğunu belirtti.
 
Toplantı daha sonra kapalı kapılar ardında gerçekleşti.  Eritre’nin Rusya Federasyonu Büyükelçisi Teklayya Minassie Asgedoma toplantı sonrasında gazetecilere “Abhazya hakkında olumlu bir izlenim edindim. Birçok konuda benzer ortak konumlarımız bulunuyor” dedi.  
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12211.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.