RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 17:38:46 tarihnde eklendi. 660 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bagapş Lavrov'la görüştü

SERGEY BAGAPŞ "ABHAZYA'NIN GÖÇMEN SORUNU BİTMİŞTİR. " AÇIKLAMASINDA BULUNDU
Bagapş Lavrov'la görüştü 14/09/2008. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey LAVROV; 14 Eylül pazar günü Suhum'da Rusya Büyükelçilği açılışı  ve iki ülke arasındaki politik sorunları görüşmek üzere ziyarette bulundu.

Sergey LAVROV "Rusya bundan sonra Abhazya'da kan akmasına artık izin vermeyecektir" dedi.

SSCB'nin dağılmasından bu yana geçen 15 yıllık süre  içerisinde ilk Rus dışişleri bakanı olarak Abhazya'yı ziyaret eden Sergey LAVROV "Rusya ve Abhazya devletleri olarak SSCB'nin dağılmasından sonra birlikte karşılıklı olarak dostça ilişkiler içerisinde diplomatik ilişkilerimizi geliştireceğiz." açıklamasında bulundu.

Sergey LAVROV "Medvedev ve Sarkozy arasında yapılan anlaşmaya bağlı olarak Kafkasya'da güvenliğin sağlanması için Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenliğinin garantiye alınması şarttır. BM ve AGİT tarafından bu ülkelerin güvenliğinin garantisinin sağlanması gerekir" vurgulamasında bulundu

Sergey BAGAPŞ "BM, AGİT Organizasyonlarının Abhazya içerisinde yapacakları bir iş bulunmuyor, onlar Gürcistan'ın iç güvenliğinin sağlanmasına yardımcı olabilirler. Gal bölgesine 55 bin göçmen yerleştirildi. Abhazya'da Abhazların dışında, gürcüler, ruslar, ermeniler ve diğer milletlerden insanlar sakin bir biçimde yaşıyorlar. BM ve AB ülkeleri Gürcistan içerisinde yaşayan insanların yaşamlarını geliştirmek için çalışsınlar" dedi.

Sergey BAGAPŞ "Bizler Gal bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik gelişimi için çalışıyoruz. Abhazya'da savaş isteyen insanlar artık burada yaşayamazlar. Bizim için göçmen sorunu diye bir konu kalmamıştır" vurgulamasında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.