RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Haziran 2014, Salı 15:33:56 tarihnde eklendi. 920 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Merkez Seçim Komisyonu

ABHAZYA CUMHURİYETİ MERKEZ SEÇİM KOMİSYONU, 24 AĞUSTOS’TA YAPILACAK OLAN DEVLET BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADI
Merkez Seçim Komisyonu
03/06/2014. Abhazya Cumhuriyeti Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Batal Tabagua, tarafından yapılan açıklamada, Merkez Seçim Komisyonu 3 Haziran Salı günü ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, 24 Ağustos Pazar günü yapılması planlanan Devlet Başkanlığı seçim hazırlığı ve programı onaylandı. 
 
Batal Tabagua tarafından yapılan açıklamada, Abhazya Devlet Başkanlığı seçimlerine siyasi parti ve guruplar tarafından belirlenen adayların belirlenme süresi 25 Haziran – 14 Temmuz 2014 tarihleri arasında olacak. Aynı dönemde, adayların müracaatı da yapılacak.
 
Batal Tabagua, MSK olarak, Adalet bakanlığına, 5 ay önceden tescili yapılan siyasi partilerin bildirilmesi amacı  ile yaz gönderildiğini belirterek “Partilerin seçime katılabilmeleri için en az beş ay önceden resmi olarak tescil edilmesi gerekir. Tescili olmayan partiler seçimlere katılamaz” vurgulamasında bulundu. 
   
MSK Başkanına göre, ilçelerdeki listeler hakkında yaptığı açıklamada, 2012 Devlet başkanlığı seçimi sonrasında onaylanmış ve 2016 yılına kadar olan süre içerisinde yürürlükte olan listeler geçerli olacak, şu anda bir değişiklik yapılmayacak.
 
Batal Tabagua “MSK üyelerinin görev süresi 2017 yılına kadar geçerli olacak. 2017 yılında yapılan parlamento seçimleri öncesinde üyelerin konumu değişecek. Bizler bölgelere listeleri seçimlerden 50 gün önce, 5 Temmuz’da göndereceğiz. Şehir ve bölge seçim komisyonlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak” dedi.
 
MSK üyeleri, bugün ayrıca dil komisyonu oluşturulması kararını da aldı. Abhazya Devlet Üniversitesi, Bilim Akademisi ve Abhazya Sosyal Bilimler Araştırma Enstitüsü’ne dil komisyonuna katılacak olan adayların belirlenmesi için yazı gönderdi. Dil Komisyonu üyeleri beş kişiden oluşacak.        
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12153.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.