RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Haziran 2014, Salı 12:19:11 tarihnde eklendi. 804 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Dışişleri Açıklaması

RUS DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA’DA YAŞANABİLECEK TRAJİK OLAYLAR, A. Z. ANKVAB’IN DERİN DEVLET ADAMI BİLGELİĞİ SAYESİNDE ÖNLENMİŞTİR”
Rus Dışişleri Açıklaması
03/06/2014. Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı tarafından 02 Haziran 2014 tarihi itibarı ile Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşanan gelişmeler hakkında resmi bir açıklama yayınlandı. Aşağıda Rus Dışişleri Bakanlığı Resmi Açıklaması bulunmaktadır. 
 
"Abhazya’da yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Bilgilendirme Bölümü Açıklaması: 

1333 – 02 – 06 – 2014.

Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı A. Z. Ankvab, 1 Haziran’da istifasını açıkladı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı olarak 27 Mayıs’ta muhalefet güçleri tarafından düzenlenen miting sonrası, dost ülke Abhazya’da son günlerde yaşanan siyasi mücadele sürecinin, hukuk dışı eylemler ile yasal zeminin dışına taşmasından dolayı endişe ve kaygı duyulmuştur. Bu durum, şüphesiz, A. Z. Ankvab’ın derin devlet adamlığı bilgisi, fazileti ve diğer devlet organ yöneticilerinin sivil barışın korunmasında ve oluşabilecek olan trajik olayların,  güç kullanarak önleme senaryolarını yaşama geçirmemeleri sayesinde durulmuştur.

Abhazya halkı, Ağustos ayında yapılacak olan erken devlet başkanlığı seçimleri sırasında düşüncelerini ortaya koyacaktır. Rusya bu gelişmelere saygı duyacaktır. Bizler, daha önceki devlet yönetimleri ile birlikte olduğu gibi Rus – Abhaz ilişkilerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi amacı ile üst düzeydeki çalışmalarımızı sürdürmek için hazır olacağız.

2 Haziran 2014"      
 
http://www.mid.ru/brp_4.nsf/newsline/E11BA96A96B62BAC44257CEB003FF6FB 
 
Kaynak: http://i-galperin.livejournal.com/63979.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.