RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Haziran 2014, Salı 11:10:18 tarihnde eklendi. 751 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Pusuda Bekliyor

GÜRCİSTAN, ABHAZYA’DA YAŞANAN OLAYLARDAN, ULUSLARARASI ARENADA YARARLANMAK İÇİN FIRSAT KOLLUYOR
Gürcistan Pusuda Bekliyor
03/06/2014. Gürcistan Dışişleri Bakan Yardımcısı David Jalagania, Abhazya’da yaşanan olaylar ile ilgili olarak “Abhazya’da bugün için neler oluyor – bizler için devredilemez olan işgal altında bulunan topraklarımızda var olan yasa dışı ve başıbozuk sistemin bir tezahürüdür” yorumunda bulundu.  
 
Ona göre, Abhazya’da yaşanan olaylar – açık olarak “işgal altındaki rejim” yönetimleri tarafından uzun yıllardan beridir Gürcistan’a bir sürü acı olay ve siyasal soruna yol açmaktadır. 
 
David Jalagania, ileride yaşanacak olan Devlet Başkanlığı seçimlerini yorumlarken, bu seçimin uluslararası yasalar açısından hiçbir hukuki öneminin bulunmadığını belirtti.
 
Gürcistan dışişleri bakan yardımcısı “Bilindiği üzere, bugünkü devlet başkanının istifa etmesi, ya da etmemesi, yerine vekil atanması, seçimin yapılıp yapılmamasının hiçbir yasal geçerliliği yoktur” vurgulamasında bulundu. 
 
Jalagania, Abhazya’da yapılacak olan “devlet başkanlığı” seçimleri sonrasında, Gal Bölgesinde yaşayan Gürcü nüfusunun sınır dışı edileceği hakkındaki bilgileri yorumlarken “bu Abhazya’da son yıllarda süren etnik temizlik çalışmalarının bir devamı ve uluslararası hukuk normlarının apaçık bir ihlali olacağını belirtti.
 
Jalagania, Gürcistan hükümeti tarafından bu konunun Cenevre görüşmelerinde, ana konu olarak gündeme getirilmesinin sürdürüleceğini ve bu tür eylemleri engellemek için çalışacaklarını söyledi.       
 
O Gürcistan Hükümetinin ana hedeflerinden biri olarak adlandırılan ve bu konunun tartışma Cenevre görüşmeleri biçiminde devam edileceğini söyledi tür süreçleri engellemek için bakım.
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1809171.html#ixzz33VjMxxnw
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.