RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 17:37:48 tarihnde eklendi. 636 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Barış Gücü Kuvvetleri

RUS BARIŞ GÜCÜ KUVVETLERİ; ABHAZYA'DA GÖREVİNE DEVAM EDİYOR
Rus Barış Gücü Kuvvetleri 13/09/2008. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV ve Fransa Devlet Başkanı Nikolay SARKOZY arasında Moskova'da yapılan anlaşmaya bağlı olarak Gürcistan Sorunu bölgesinde bulunan Rus Barış Gücü Kuvvetleri anlaşmanın yürürlüğe gireceği tarhten iki gün önce bölgeyi terk ediyor.

Royter Haber ajansının vesti.ru tv kanalının yayınlamış olduğu görüntülere dayanarak Rus Ordusu'na bağlı askeri araçların ve silahlı birliklerin "de fakto sınır" olarak belirlenen ingur nehrini geçtiğini belirtti. Rusya tarafından bağımsızlığı tanınan Abhazya Cumhuriyeti topraklarına giren Rus Barış Gücü Kuvvetleri, iki ülke arasında yapılan anlaşmalara bağlı olarak Abhazya toprakları içerisinde bulunacaklar.

Poti limanında bulunan Rus Barış Gücü Kuvvetleri'nin de bölgeyi terk ettiği görülüyor. Rus Barış Gücü Kuvvetleri Saakaşvili'nin bölgede yaratmış olduğu saldırgan politikaları ortadan kaldırmak ve barışı sağlamak amacı ile bölgede bulunuyordu.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksandr NOGOVİTZİN; Moskova'da düzenlenen "Valday Formu"nda yapmış olduğu konuşmada "Gürcistan'ın saldırganlığı ortadan kaldırılmıştır. Abhazya ve Güney Osetya'nın güvenliği sağlanmıştır, şimdi Rus Ordusu bölgeden çekilebilir. Batılı dostlarımızın, Moskova'nın Kafkasya'da ki istikrarın sağlanması için vermiş olduğu sözleri yerine getridiğini görmelerini isteriz" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.