RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Haziran 2014, Pazar 09:41:40 tarihnde eklendi. 1018 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Ben Bir Yere Gitmiyorum

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB “2 HAZİRAN’DA SUHUM’DA DÜZENLENECEK OLAN MİTİNGE KATILACAĞIM”
Ben Bir Yere Gitmiyorum
01/07/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab “Görüş”  “ВЗГЛЯД” gazetesine yaptığı açıklamada “Üzülerek belirtmek isterim ki, bana karşı yapılan bu tür tehditler 2005 yılından bu yana sürdürülmektedir” dedi, yaşamına karşı tehditler içinde “bugün içinde bu tehditler varlığını sürdürüyor” dedi. 
 
Devlet Başkanı, her şeye rağmen 2 Haziran’da Suhum’da düzenlenecek olan mitinge katılacağını belirtti. 
 
**********
 
ВЗГЛЯД – Aleksandr Zolotinskovich, parlamentonun sizi görevden alma kararı hakkına ne söylemek istersiniz? Parlamento’daki milletvekillerinin çoğunluğu neden size karşı tavır aldı? 
 
Aleksandr Ankvab – Benim istifa etmemi isteyen milletvekilleri, muhalefetin bir parçası durumunda bulunuyorlar. Bu kararın bağlayıcı niteliği bulunmuyor. Ben de gerekli olan tepkiyi gösterdim. Hükümeti görevden alma ve istifa etme gibi bir niyetim bulunmuyor.  
 
ВЗГЛЯД – Muhalefet tarafından, hükümet, başsavcı, Tkvarchal ve Gal Valilerinin istifa ettikleri gibi yapmış oldukları açıklamalar doğru mudur?
 
Aleksandr Ankvab – Böyle bir durumun varlığını kabullenmek olmaz. – eğer böyle bir iddiada bunulsa bile. Durum karışık ve tam tersine devletin bütün organları çalışmaktadır.  Bundan dolayıdır ki, bu krizden çıkmak için bu çalışmalar sürdürülmelidir. Valiler ile bugün yaptığım toplantıda bölgelerde devlet organları normal rutin işlerini sürdürmekte ve hiçbir farklı olay yaşanmamaktadır.            

ВЗГЛЯД – “Geçici Ulusal Konseyi” ile görüşmeye hazır mısınız?
 
Aleksandr Ankvab – Muhalefet ve onun koordinasyon konseyi ile diyalog kurmak – evet bu mümkündür. Bizlerin toplantıdan bir gün önce başlatılan müzakerelerde iki tarafında temsilci olarak atadıkları kişiler bulunmaktadır. Ama “Geçici Konsey” bu ne demektir? Bu yapının hukuki olarak hiçbir varlığı bulunmamaktadır. 
 
ВЗГЛЯД – Muhalefet, devlet yönetiminin Rusya ile olan işbirliğini geciktirmekle suçluyor. Bu iddialar hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Aleksandr Ankvab – Rusya ile olan işbirliği uzun zamanda beridir sürüyor. Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanındığı 2008 yılından sonra işbirliği süreci, önemli bir biçimde hızlanarak sürüyor. 

Yani bu durumda muhalefet süreci engellediğimizi mi söylüyor? Onlar şimdiki devlet yönetiminden daha mı yakınlar Rusya’ya? Bu yaklaşım, benim görüşüme göre açıkça yanlıştır. Ekonomik işbirliği için gerekli olan sürece bakmak gerekir – ve bu işbirliği sürüyor. Bizler Ruble bölgesinde bulunuyoruz. Sizlerde biliyorsunuz ki, bizlerin Gürcistan ile olan devlet sınırlarımızın korunması amacı ile Rus Askeri Birlikleri ile ortak çalışmalarımız bulunuyor. Rus işadamlarının Abhazya’da yatırım yapabilmeleri için Abhazya yasalarını Rus Mevzuatına uyumlu konuma getirmek gerekir. Bu çalışmalar sürüyor. bunun daha net biçimlendirilmek ve geliştirmek gerekir – bundan şüphem yok.        
 
ВЗГЛЯД – Siz, yakınlarda Ukrayna’da kışın yaşanan senaryo benzerinin Abhazya’da devlet yönetimi tarafından engellenmesi gerektiğini açıklamıştınız. Abhazya , bu krizi tek başına ya da Rusya’nın yardımı olmadan çözebilir mi? 

Aleksandr Ankvab – Rusya tarafından zaten destek bulunuyor. Sizler herhalde duydunuz, yaklaşık olarak iki gündür Rusya Devlet Başkanı Vladimir Vladimirovich Putin’in danışmanı Vladislav Yuriyevich Surkov burada bulunuyor. Bugün üçüncü gün olmak üzere Rusya Federasyonu Devlet Güvenlik Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev burada bulunuyor. Onlar, durumun istikrara kavuşması amacı ile önemli çalışmalarda bulunuyorlar. Muhalefet ve bizlerle birçok kez birlikte toplantılar düzenlediler. Ben bugün için ortamın sakinleşmesi için büyük ölçüde katkılarının olduğunu düşünüyorum. Onlar tarafından gerçekleştirilen bu tür girişimler, ortamın sakinleşmesinde ve istikrarın sağlanmasında büyük ölçüde yardımcı olmuştur.     
 
ВЗГЛЯД – Cuma akşamı Başbakan’ın sizin yaşam tehlikeniz hakkında yapmış olduğu açıklamaya bağlı olarak bu tehlike hala sürüyor mu? 
 
Aleksandr Ankvab -  “Üzülerek belirtmek isterim ki, bana karşı yapılan bu tür tehditler 2005 yılından bu yana sürdürülmektedir ve bugün içinde bu tehditler varlığını sürdürüyor.

ВЗГЛЯД – Bu tür tehditlerin varlığını bilerek, Pazartesi günü Suhum’da düzenlenecek olan mitinge katılmaya ve konuşma yapmaya hazır mısınız? 
 
Aleksandr Ankvab – Evet, elbette hazırım. Her şey koşulların hazır olmasına bağlı olarak düzenleniyor. Ancak ben bunu gerçekleştirmeyi planlıyorum. 

Çeviri: Fatih Atan (A’tanba) 
 
Kaynak:  http://www.vz.ru/world/2014/5/30/689328.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.