RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 31 Mayıs 2014, Cumartesi 23:50:57 tarihnde eklendi. 819 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Anayasaya Aykırı!

ABHAZYA CUMHURİYETİ PARLAMENTOSU’NUN DEVLET BAŞKANI ALEKSANDR ANKVAB’I GÖREVDEN ALMA KARARI ANAYASAYA AYKIRI
Anayasaya Aykırı!
31/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu tarafından 31 Mayıs yapılan toplnatı sırasında alınan Devlet Başkanı’nın görevden alınma kararı Anayasa’nın 66 ve 67. Maddelerine göre dayandırılarak alındığı belirtildi. 
 
Madde 66 - Devlet Başkanı’nın ölüm, istifa ya da görevini yapamaz duruma gelmesi halinde, devlet Başkanlığı görevi Abhazya Devlet Başkan Yardımcısına geçer. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve Devlet Başkan Yardımcısı’nın ölümü, istifası ya da iş göremez duruma düşmeleri halinde devlet başkanlığı görevi Abhazya Cumhuriyeti Başbakanı tarafından yürütülür. Yukarıda bulunan listedeki kişilerden hiçbirisi devlet başkanlığı görevini yürütemez duruma gelirse görev Parlamento Başkanı tarafından yürütülür.

Madde 67 – Başkan vekili, devlet başkanı görevine dönebilme durumuna kadar görevi sürdürür, eğer gerçekleşmezse yeni devlet başkanı seçilene kadar geçici olarak görevini sürdürür. üç ay içerisinde erken devlet başkanlığı seçimi yapılır. Başkan vekilinin bu görev süresi içerisinde referandum çağrısı ve Anayasa değişikliği yapılması tekliflerinde bulunamaz, seçimlerde kendi adaylığını koyamaz.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, parlamento kararı sonrasında yaptığı tv konuşmasında görevinin başında olduğunu ve istifa etmediğini açıkladı. Durum bu biçimde olduğu sürece Abhazya Parlamentosunun almış olduğu karar geçersiz olmaktadır. 
 
www.abhazyam.com      

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.