RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mayıs 2014, Cuma 14:07:38 tarihnde eklendi. 1187 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

KADK, Basın Duyurusu

KAFKAS ABHAZYA DAYANIŞMA KOMİTESİ “ABHAZYA CUMHURİYETİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜNDE DARBE GELENEĞİ YOKTUR”
KADK, Basın Duyurusu
30/05/2014. Abhaz Diasporasının toplumsal Lobi kuruluşu, Abhazya Cumhuriyeti Devlet başkanlığı Şeref Ödülü sahibi Kafkas – Abhazya Dayanışma Komitesi (KADK) Abhazya Cumhuriyeti’nde yaşanan gelişmeler hakkında bir basın bildirisi yayımladı.
 
Aşağıda KADK Basın Bildirisi bulunmaktadır.
 
************  
 
Tarih   : 29.05.2014
Sayı     : 2014-096
Konu   : Basın Duyurusu
 
BASIN DUYURUSU

Son günlerde çeşitli basın-yayın organlarında Abhazya ile ilgili çıkan haberler üzerine basın-yayın mensuplarını konu hakkında bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Abhazya Cumhuriyeti’nde iktidar ile muhalefet arasındaki görüş ayrılıklarının bölgenin farklı ülkelerindeki, farklı olaylarla özdeşleştirildiğini ne yazık ki çeşitli basın-yayın organlarında okuyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti’nin tarihinde ve kültüründe olmayan darbe geleneği iktidarla muhalefet arasındaki görüş ayrılığına yakıştırılamayacağı gibi demokrasiyi kendi kültürel motifi olarak içselleştirmiş Abhaz halkının da buna tevessül etmesi imkânsızdır.

Abhaz muhalefeti halkın oyuna ve dolayısıyla kararına saygılıdır. Halkın oylarıyla seçilmiş Devlet Başkanı görevinin başındadır. Her demokratik ülkede olduğu gibi Abhazya’da da devlet başkanları bugüne kadar halkın seçimiyle göreve gelmiş, zor kullanarak iktidara geçen bir yönetim Abhaz tarihinde olmamıştır.

Basınımızın Abhazya Cumhuriyeti’nin konumu ve geleceği konusundaki haber ve yorumlarında Abhaz muhalefetini baskınlarla, dayatmayla birlikte anmasının, Abhazya’daki siyasal gelişmeleri başka ülkelerdeki antidemokratik gelişmelerle bağlantılandırmasının Abhaz demokrasisine yönelik soru işaretlerinin gerçeği yansıtmadığını, basınımıza, kamuoyumuza saygıyla duyururuz.

Saygılarımızla.
 
Kafkas-Abhazya Dayanışma Komitesi
Adına Başkan
Erdeşan Kobaş
 
Kaynak: info@sabhazya.org 
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.