RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mayıs 2014, Cuma 00:57:15 tarihnde eklendi. 998 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Vladislav Surkov’dan Açıklama

VLADİSLAV SURKOV “RUSYA, ABHAZYA’DA YAŞAMIN NORMALE DÖNMESİNDEN, SORUNLARIN BARIŞÇIL VE YASAL ÇERÇEVEDE ÇÖZÜLMESİNDEN YANA”
Vladislav Surkov’dan Açıklama
30/05/2014. Değerli okuyucular, Rusya Federasyonu Devlet Başkan Danışmanı Vladislav Surkov tarafından yapılan aşağıdaki açıklama, Abhazya muhalefeti darbe girişimi öncesinde yapılmıştır. 
 
Çevirisini bitirdiğimiz saatlerde darbe girişimi haberleri öncelik kazandı. Ancak, Rusya Federasyonu Yönetiminin Abhazya’da yaşanan gelişmelere bakışını vurgulaması nedeni ile geç de olsa sizlerle buluşturuyoruz. 
 
Abhazyam.com 
 
**********
 
29/05/2014. MSİ. 20:00 Rusya Federasyonu Devlet Başkanlığı Danışmanı Vladislav Surkov, 28 – 29 Mayıs tarihleri arasında Abhazya’ya çalışma ziyaretinde bulundu. 
 
Vladislav Surkov ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada “Yapmış olduğumuz ziyaretin amacı, Kapsamlı Abhazya Sosyal – Ekonomik Kalkınma Planı uygulamalarını görüşmekti, bu görüşmelerimiz yüksek gerilimli siyasi ortamında gerçekleşti. 

Bu kalkınma planının tamamı Rusya tarafından kontrol edilmektedir. Doğal olarak bizler, paramızın nasıl harcandığından emin olmak isteriz. Şu anda her şeyin normal olduğu görülmektedir. Sosyal tesis inşaatları normal seyrinde sürüyor. Çalışanların ücretleri ve emekli maaşları ödeniyor. Bakanlıklar ve bağlı bölümler çalışmaktadır. 

Devlet Başkanı Ankvab, şu anda görevde bulunan bakanlar ve muhalefet liderleri ile görüştük. Hem Devlet Başkanı hem de muhalefet liderleri, Rusya ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi konusundaki güvencelerini belirttiler. Mali sistem ve kuruluşların düzgün bir biçimde işlediğini belirttiler.       

Aynı zamanda siyasi gerginlik şimdilik düşmemektedir. Rusya, son günlerde yaşanan iç siyasi gelişmelerin Abhazya’nın egemenlik hakları içerisinde olduğunu düşünmektedir. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve muhalefet, krizden çıkışın, yasal çerçevede, demokratik kurallar içerisinde ve Abhaz geleneklerine bağlı olarak çözülmesinden yana olduklarını belirttiler. Rusya, Kardeş Abhazya’da yaşamın normale dönmesinden, sorunları barışçıl ve hızlı bir biçimde çözmesinden yanadır.

Dün parlamento, taraflara diyalog çağrısında bulundu. Bugün, Devlet Başkanı tarafından yetkilendirilen – Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Nugzar Aşuba, Muhalefet tarafından yetkilendirilen – Abhazya Savaş Gazileri Birliği “Aruaa” «Аруаа» Başkanı Vitaliy Gabniya görüşmeci olarak yetkilendirildiler. Halkın saygı duyduğu insanlar. Abhazya, onların kullanacakları yetkileri ile sorunların çözümünde doğru yöntemi bulacağını umut ediyor. Tanrı sizinle olsun!”
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12086.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.