RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 30 Mayıs 2014, Cuma 00:44:20 tarihnde eklendi. 1478 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Darbeye Hayır

ABHAZYA CUMHURİYETİNDE YASAL OLARAK SEÇİMLE İKTİDARA GELEN DEVLET YÖNETİMİNE KARŞI DÜZENLENEN DARBE GİRİŞİMİNE KARŞIYIZ
Abhazya’da Darbeye Hayır
30/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti’nde bulunan Muhalefet tarafından yapılan anayasa dışı darbe girişiminin hiçbir demokratik savunmasının yapılamayacağını, demokratik seçim koşulları ile iktidara gelen devlet yönetimlerinin yine demokratik koşullarda yapılan seçimler ile iktidardan düşürüleceğine olan inancımızı belirtiyoruz.

Dünyanın neresinde olursa olsun, sivil ya da askeri darbeleri ve girişimlerini kınadığımızı, karşı olduğumuzu, Abhazya Cumhuriyeti insanlarına ve Abhaz Diasporasına ilan ediyoruz.

Abhazya Cumhuriyeti’nde seçim ile iktidara gelen Devlet Başkanını desteklediğimizi ve Muhalefet Yöneticilerini anayasal ortam içerisinde siyasi mücadele vermeye çağırıyoruz.

Darbe ortamı ile iktidara geldiklerini açıklayan “Geçici Yürütme Konseyi”ni tanımadığımızı, Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporası içerisinde demokrasiye inananları, Abhazya’da demokrasi mücadelesine çağırıyoruz. 

Abhazyam.com Genel Yayın sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba)

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Atanur Aksoy - Cevap
Fatih Bi ben Türkiye de herkes gibi bir siyasi partiye oy verdim sadece o kadar seninlede aynı düşünmüyor olabilirim ancak ben her zaman senin vede diğerlerinin kurum içinde kalarak bütün olumlu olumsuz fikirlerini söylemelerini savunurum kenardan iş yapmayı değil senin gibi oraya gelerek medeni cesaret gostermelerini beklerim ama bu demek değildirki seni ve fikirlefini eleştirmeyeyim.
Fatih Atan (Atanba) - Aman Taşıma

Sevgili Atanur, ben senin Abhazya’ya ambargo uygulayan, Tayyibi ve partisini desteklediğini biliyorum, ama başkaları da biliyor mu acaba?

 

Beni kimlerin destekleyip desteklemediğini tam olarak bilemezsin, ben de bilemem. Ama beni destekleyen bir kişiyi biliyorum.

 

O da sensin,

 

İst. Abhaz Kültür Derneği ve Abhaz – Fed Yöneticilerine “Fatih Abi’ye helal olsun, kongrede çıktı kendi görüşlerini açık olarak belirtti. Herkes onun gibi çıksın belirtsin” diyerek beni desteklediğini biliyorum. Ama bir Abhaz olarak beni sırtına alıp taşımanın ikimiz için de ayıp ve adetlerimize göre saygısızlık olduğunu biliyorum.

 

Ancak desteğin için teşekkür ederim!

 

Saygılarımla!

Atanur Aksoy - Tavsiye
Fatih abi bu inatını ne zaman bırakacaksın bilmiyorum.Herkes ile kavgalısın,herkesten akıllısın,herşeyi sen biliyorsun,dünya sadece senin bildiklerin ve söylediklerin gibi olmalı,yaw allah aşkına yanına oturacanız adam bırakmadınız etrafınızda biraz sirkelenip kendinize gelin.Abhazya ya akıl fikir vermek sizemi kaldı sen desteklesen ne olur? desteklemesen ne olur? Sarı çizmeli mehmet ağa hesabı korkarım Abhazya yada gidemeyeceksiniz bundan sonra onun için uğraşıyorsunuz Erkut arkadaş doğru Antalyada tencere tava çalarken demokratsınız Abhazya da aynısı olunca milleti darbecilikle suçluyorsunuz Asıl Türkiye den gözlük takıp bakan sizlersiniz Milletin parası ile alınan mekana milletin oyu ile seçilenler senin için işgalci ama ne idüğü belirsiz kerameti kendinden menkul bazı insanların senelerce aynı binada teneke çalmaları normal ...sevsinler sizi bence artık susun ki biraz millet size olan kinini hafifletsin Adıgesi Abhazı sizi seven sizden başka iki kişi gösterin ben sırtımda taşıyacağım sizi .
Fatih Atan (Atanba) - Her türlü Darbeye Karşıyım

Sevgili E. Cankut; yaşını bilmiyorum ama ben TC’de üç askeri darbe (27 Mayıs, 12 Mart ve 12 Eylül) yaşamış, bu darbelerden 12 Eylül döneminde, demokrasiyi savunduğum için 2,5 yıl tutuklu kalmış birisiyim.

 

Darbenin her türlüsüne karşı birisiyim. Sen de herhalde hem TC hem de Abhazya vatandaşısın ama, TC.nin hala anti demokratik 12 Eylül Anayasası ile yönetildiğini bilmiyorsun.

 

Abhazya Cumhuriyeti 5 yıldır normal anayasal sürece geçmiştir, 2004 yılında ise yine aynı güçler tarafından karışıklıklar yaratılmış, masum bir aydın insan yaşamını yitirmiştir.

 

Aleksandr Ankvab, Abhazya Anayasası ve kanunlarına göre halkın çoğunluğunu alarak iktidara gelmiş bir kişidir.

 

Yönetimi ile ilgili olarak yanlışlıklar var ise, yasalar içerisinde insanlar, toplumlar, partiler gerekli işlemlerini yapabilirler. Ancak, devlet başkanlığını basma, devlet dairelerini işgal etme, yerine zora dayanarak yeni yapılar oluşturma hakları olamaz.

 

Bu eylem biçimine, Dünyanın neresinde olursa olsun sivil ya da askeri adına DARBE denir ve karşı çıkılmalıdır.

 

Taksim Gezi direnişinin ne anlama geldiğini de anlayabilmiş değilsin, eğer bu bir darbe girişimi olsa idi, insanların resmi binalara saldırması, yönetime el koyma girişiminde bulunması gerekirdi.

 

Aksine insanların demokratik istemlerine karşılık olarak, TC Güvenlik güçlerinin aşırı şiddet uygulaması ve ölümlere neden olması türünden anti demokratik olaylar yaşanmıştır.

 

Yukarıda söylediğim gibi TC’de seçmenin %10’un oyunu çalarak, 12 Eylül yasaları ile yaratılan anti demokratik bir sistem var. Abhazya’da ise yasalara göre bir baraj bulunmuyor. Aksine TC’e göre çok daha demokratik bir seçim sistemi bulunuyor.

 

TC’de yaklaşık 100 yıldır Demokrasi oturmamış görünüyor, Abhazya Cumhuriyeti’nde ise 5 yıldır yaşam normale dönüyor.

 

Bu noktada insanların demokrasi anlayışı ortaya çıkıyor.

 

Yazından anlaşıldığına göre, sen Abhazya’da yaşayabilirsin ama TC’deki dünya görüşünü de Abhazya’ya taşımışsın , o görünüyor.

 

1992’den bu yana Abhazya’ya gidenlere “TC. Gözlüğünüzü çıkarın, Abhazya gözlüğünüzü takın, orada ona göre yaşayın” öğüdünde bulunmuşumdur.

 

Ama bu öğüdü dinlemeyenlerin, senin de belirttiğin gibi beni sevmediklerini biliyorum. Ama ne yapalım, bir insanı herkes sevemez.

 

Ben Abhazya Cumhuriyeti vatandaşıyım ve sana bilgi olarak vereyim, Abhazya’dan yaşam anlamında almış olduğum ayrılma kararımı Abhazya Cumhuriyeti’nin 1. Devlet Başkanı Vladislav Ardzınba ile yaptığım görüşmede, kendisine açıkladım ve onun kararıma hak vermesi ile geriye dönüş yaptım. (Bu görüşmenin şahidi yine o tarihte yakın koruması olan ve TC’den Abhazya’ya yerleşmiş bir kişidir)

 

Darbe girişimcilerinin, Ayhabıların desteğini alma konusunda sana Apsnypress’te yayınlanan Abhazya İhtiyarlar Konseyi Açıklamasını okumanı öneriyorum.

 

Abhazyam.com’u kimi insan sever ya da sevmez, o kişinin bileceği bir iştir ancak, 7 yıldır Abhazya hakkında tarafsız bir biçimde yayın yapan amatör bir siteyi günde sen de dahil olmak üzere iki bin kişi izlemektedir. Bu da bize yeter.

 

Abhazya’ya geldiğim süre içerisinde seninle yüz yüze oturup konuşursak, çok konuda ortak noktalar yakalayacağınıza inanıyorum.

 

Ata vatana yerleşmiş bir kişi olarak, bizlerin ilk yıllardaki sıkıntılarımızın yanında bugün yaşanan sıkıntıların çok hafif kaldığını göreceksin.

 

Tabii ki insanlar, bir yerden bir yere göç ettiklerinde bu ata vatanları da olsa sıkıntı çekerler.

 

Bu kolay değil, 20 yıldır yerleşip hala Abhazya’ya uyum sağlayamayan birçok kişi bulunuyor.

 

Onlara yine derim ki.

 

“Sızlanmayı bırakın, TC Gözlüğünüzü çıkarın!”

 

Saygılarımla.

E. Cankut - Türkiye'den bizlere ders vermeyin!

Madem öyle, o zaman neden siz Sayın Atan Taksim'de "hükümet istifa" diye bağırdınız bizzat? Türkiye'de gezi olayları başarıya ulaşsaydı ve halk meclise girseydi yine aynı şeyi söyleyecek miydiniz? Hiç sanmıyorum. Türkiye'de oturup, her yıl iki üç kere turist gibi Abhazya'ya gelip burada yaşayan bizlere nutuk atmanıza müsaade etmiyoruz! Sizler Ankvab rejiminin ne şekilde büyük bir politik sıkıntı ortaya yaratttığını biliyor musunuz? Türkiye ve Suriye repatriantlarının resmen bir sınıf aşağı itildiğini biliyor musunuz bu dönemde? Ah, pardon, siz Antalya'da, İstanbul'da sıcak kahvenizi içip, Türkiye'nin nimetlerinden faydalanırken bunları tabi ki biliyorsunuz bizlerden de iyi. Kusura bakmayın, BİZ BURADAYIZ her türlü zorluğu biz çekiyoruz ve burada rahmetli Arzdınba'nın eşi, büyük tarihçimiz Lakoba, Hacımba, Şamba, Ahra Bjania, tüm gaziler, pek çok savaş kahramanı olmuş kişiler ve halkın (etnik Abhazların hemen hemen tamamı) bu rejime karşı durmuş ve neredeyse tüm Ayhabıların desteğini almışken, sizi kimse umursamıyor. Şimdi daha iyi anlıyoruz neden abhazyam.com'u Abhazya'da kimsenin sevmediğini.

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.