RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Mayıs 2014, Çarşamba 00:27:05 tarihnde eklendi. 1378 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Lyhnı’da Toplanma Çağrısı

ABHAZYA CUMHURİYETİ DEVLET GÜVENLİK KONSEYİ SEKRETERİ NUGZAR AŞUBA “BUGÜN YAŞANANLAR DARBE GİRİŞİMİDİR” DEDİ.
Lyhnı’da Toplanma Çağrısı
28/05/2014. Apsnypress. MSİ: 23.40. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Binası çevresinde devlet başkanının istifasını isteyenler ile devlet başkanına destek verenler karşılıklı olarak bekliyorlar.
 
Muhalefet lideri Khadjimba, muhalefetin ülke yönetimini geçici olarak devraldığını söyledi. Ancak o tüm sorunlar, daha çözülmediği için taraftarlarının meydanı terk etmemesini belirtti.
 
Aynı anda Devlet Başkanlığı tarafından “Devlet Başkanlığı olarak devlet ve ülke yönetimi kontrol altında bulunmaktadır. Bazı basın yayın organlarında yayınlanan başbakan, bakanlar kurulu, başsavcı ve iki şehir valisinin görevden alındığı biçimindeki haberler asılsızdır” açıklaması yapıldı.
 
Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü açıklamasında “Muhalefet temsilcileri, devlet başkanının istifasını istediler. Daha sonra, bu durumdan çıkış için atılacak olan diğer adımlar görüşüldü. Toplantıda bir fikir birliğine varıldığı görüldü, ancak herhangi bir karar alınmadı, muhalefet temsilcileri toplantıyı terk ettiler. Protestocular, devlet başkanlığı binasına girmeyi denediler” bilgisine yer verildi.
 
Abhazya Devlet Güvenlik konseyi Sekreteri Nugzar Aşuba, bugün yaşanan olayı darbe girişimi olarak nitelendirdi.     
 
Devlet Başkanı taraftarları, yapmış oldukları açıklama da, devlet başkanı yönetimini destekleyenler ve anayasal düzene karşı eylemde bulunanlara karşı çıkanları buluşmaya çağırdılar, ancak başşehrin meydanlarında değil, Abhazları için her zaman tarihi kaderini belirleyen kararların alındığı Lyhnı meydanında “Лыхнашта” toplanmaya çağırdılar. 
 
Cumhurbaşkanı destekçileri, sırayla, tüm mevcut hükümete destek olanlar ve insanların toplama tutmak için herhangi anayasaya aykırı eylemleri karşı değil, metropol alanlarından biri, ve her Abhaz halkı için bir kader karar alır tarihsel glade Lyhnashta üzerinde çağırdı.
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12048.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.