RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mayıs 2014, Pazartesi 14:26:24 tarihnde eklendi. 1751 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Beşiktaş, Kurucularının Ülkesinde

BEŞİKTAŞ 2000 YAŞ GURUBU FUTBOL TAKIMI, ABHAZYA DEVLETİ GERİYE DÖNÜŞ KOMİTESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Beşiktaş, Kurucularının Ülkesinde
26/05/2014.  Değerli okuyucular, BJK Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne bağlı 2000 Yılı Yaş gurubu Futbol Takımı, BJK’nın kurucularının doğduğu topraklar olan Abhazya’yı ziyaret etiler. Abhazyam.com olarak bu organizasyonu düzenleyenleri kutluyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. 
 
19 – 24 Mayıs 2014 Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’nde “Ahrik Tsveyba Uluslararası Gençler Futbol Şampiyonası” düzenlendi. Turnuvaya “Beşiktaş” (Türkiye), “Terek” (Grozny), “Anji” (Mohaçkale), “Spartak” (Nalchik), “Spartak” (Tsinval) ve Abhazya Ulkusal Genç Futbol Takımı katıldılar. 
 
Beşiktaş Futbol Takımı, iki yıldır turnuvaya katılıyor. Bu yıl Beşiktaş futbol takımı turnuvanın birincisi oldu. 
 
Beşiktaş Genç futbol Takımı Antrenörü Mete Bozkurt (Leyba) başkanlığında ki futbolcular 23 Mayıs Cuma günü, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Geriye Dönüş Komitesi’ni ziyaret ederek ADGDK Başkanı Hripsh Djopua ile bir araya geldiler.
 
Mete Korkmaz (Leyba) 8 yıl Beşiktaş futbol takımında kaleci olarak görev yaptı. Hripsh Djopua, Beşiktaş futbol takımını turnuvadaki birinciliği nedeni ile kutladı ve başarılarının devamını diledi. Toplantıya ayrıca, Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Cemal Gubaz, Suhum Dinamo Kulübü Başkanı Astamur Adleyba, antrenörler ve futbol taraftarları katıldılar.
 
Dinamo Suhum futbol Takımı Başkanı Astamur Adleyba “Beşiktaş futbol takımını zafer nedeni ile ilgili olarak kutluyorum. Çok iyi bir oyun sergilediniz” açıklamasında bulundu.  
 
Mete Bozkurt (Leyba), kendilerine yapılan sıcak karşılama için teşekkürlerini belirterek “Ben tarihi atavatanıma ilk kez geliyorum, bu buluşmadan dolayı çok memnunum. Şimdi ben Abhazya pasaportumu alarak, Abhaz olduğumu ispatlamış oldum” dedi.       
 
Abhazya Cumhuriyeti Devleti Geriye Dönüş Komitesi Başkanı Beşiktaş Futbol Takımı antrenörü ve futbolcularına çeşitli hatıra hediyeleri verdi. Mete Bozkurt (Leyba) ise Hripsh Djopua’yaİsminin yazılı olduğu Beşiktaş forması hediye etti.
 
Beşiktaş Jimnastik kulübi, 1903 yılında Kafkasya’dan göç edenler (Abhaz ve Wubıh – Abhazyam.com ) tarafından kuruldu. Futbol takımında bundan 150 yıl önce göç edenlerin torunları da futbol oynamaktadır. Bu Abhazların, torunlardan olan Beşiktaş’ın efsanevi başkanı Süleyman Seba (Sıba)  futbol oynamış ve uzun yıllar başkanlığını yapmıştır. (Süleyman Seba’nın yeğeni olan Tayfur Havutçu’da (Sıba) Beşiktaş futbol takımında oyuncu ve natrenör olarak görev yapmıştır – Abhazyam.com)  
 
Abhazya Devlet Televizyonu Ahrik Tsveyba futbol turnuvası Haber Filmi: http://www.apsua.tv/rus/video/3051/
  
Kaynak: http://apsnypress.info/news/12031.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.