RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2014, Perşembe 00:06:22 tarihnde eklendi. 685 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazyam.com 7 Yaşında

ABHAZYAM.COM OLARAK 7 KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE, SOMA’DAKİ KATLİAMDA YAŞAMINI YİTİREN MADENCİ KARDEŞLERİMİZİN AİLELERİNİN ACILARINI PAYLAŞIYORUZ
Abhazyam.com 7 Yaşında
15/05/2014. Abhazyam.com olarak, Manisa’nın Soma ilçesindeki maden katliamında yaşamını yitiren madenci kardeşlerimiz için başsağlığı diliyor, ailesi ve yakınlarının acılarını paylaştiığımızı beilrtiyoruz. Maden Katliamında başta AKP Hükümeti Bakanlar Kurulu olmak üzere tüm sorumluların mahkeme önünde hesap vermeleri gerektiğini vurguluyor, takipcisi olacağımızı belirtiyoruz.
 
Abhazyam.com İnternet Haber Sitesi 15 Mayıs 2007 Tarihinde (11Mayıs 2007) Yayın yaşamına geçti. Aradan 7 yıl geçti. Bu sure içerisnde Dünya’da, Abhazya’da ve Abhaz Diasporası’nın yaşamış olduğu Türkiye’de birçok sosyal ve siyasal olay gerçekleşti. 
 
Abhazya Cumhuriyeti 26 Ağustos 2008 tarihinden itibaren bağımsız ve egemen devlet olarak, dünya siyaseti içerisindeki varlığını sürdürüyor. Günümüze kadar BM’e üye altı ülke tarafından bağımsız ve egemen bir devlet yapısına sahip. Bu süre içerisinde 3 kez devlet başkanlığı seçimi gerçekleşti ve Devlet Başkanlığına bağlı parlamenter, anayasal sistemini sürdüryor, savaş ve ambargo dönemlerindeki tahiribatları hızlı bir biçimde onararak, halkın refah düzeyini geliştirmeye çalışıyor. 
 
Türkiye’deki Abhaz Diasporası 2009 yılından bu yana sosyal ve kültürel yapılanmasını kurarak diğer Kuzey Kafkas Diasporası halklarından ayrı olarak Abhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) adı altında çalışmalarını sürdürüyor. 
 
Ayrıca Abhaz Diasporası tarafından Abhazya’nın en zor dönemerinde destek sağlamak amacı ile kurmuş olduğu Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi’de (KADK) kurulmuş olduğu 1992 yılından bu yana Abhazya Cumhuriyeti ile dayanışma ve Abhazya Cumhuriyeti’nin dış dünyada tanınması için sürdürmüş olduğu lobi çalışmalarına devam ediyor.
 
Türkiye Abhaz ve Kuzey Kafkasya Diasporasında özellikle SSCB’nin dağılma süreci ve Abhazya Kurtuluş Savaşı (1992 – 1993) dönemi boyunca Atavatandan haber almakta sıkıntı çekiliyordu. Ayrıca, bölgelerden sağlanan haberler, yaşanan olaylar farklı biçimlerde değiştirilerek Diaspora insanlarına aktarılıyor. Gerçek haberler insanlardan saklanarak yanlış algılara varlıması sağlanıyordu. 
 
Özellikle, uzun zamandan beridir “Yeşil Kuşak”, “Türk İslam” ve “Çerkes İslam” İdeologları tarafından Abhaz – Kuzey Kafkasya Diasporası üzerindeki bilgi kirliliğine bağlı propaganda çalışması sürdürülüyor. Temel olarak “Anti Rus” propagandası olarak sürdürülen bu çalışmalar, Sochi Kış Olimpiyatları öncesi ve sırasında üst noktalara çıktı. Gürcistan’da ABD kökenli Jamestown Vakfı tarafından yönlendirilen çalışmalar, Türkiye’deik Kuzey Kafkas Diasporasından’da kendisine yandaş buldu. 
 
Son günlerde “Çerkes Soykırımı” (!) 150. Yıdönümün Anma adına Diasporada bazı etkinlikler düzenleniyor, bu etkinliklerde bilinçli bir biçimde Abhazya Cumhuriyeti ve Güney Osetya Cumhuriyeti bayraklarını da sallayarak provokasyon ortamı yaratmaya çalışıyorlar. 
 
İşte bu tür çalışmalara karşıAbhazyam.com gibi bağımsız ve gerçek haber yazan sitelerin önemi ortaya çıkıyor. Abhazyam.com, sevenlerinin desteği ile 7 yıldır bağımsız habercilik anlayışını sürdüryor. Bu çalışmalarımız 5 kıtadan izleniyor bu demektirki Abhazya Cumhuriyetinde ve beş kıtada yaşayan Abhaz Dasporası insanları her sabah Abhazya hakkında Türkçe olarak doğru haberler alıyor.
 
Sonuç olarak bizler, siz okurlarımızın desteği ile, amatör olarak 7 yıldır sürdürdüğümüz Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanıtılması ve Abhazya Cumhuriyeti ile Abhaz Diasporasında yaşanan olayların  okuyuculara ulaştırılması çalışmalarımıza devam edeceğiz.
 
Ve aynı zamanda Abhaz Diasporası’nın yaşamış olduğu Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşanan toplumsal olaylar karşısındaki duyarlılığımız göstereceğiz, demokratik toplumsal hakların savunulmasında mücadele veren kurumların vetoplumların yanında olacağız. 
 
Abhazyam.com İnternet Sitesinin Kuruluş Felsefesini 26 Mayıs 2007 Tarihinde yazmış olduğumuz “Neden Abhazyam.com” adlı Manifestomuz ile sizleri birk ez daha buluşturuyor, siz değerli okurlarımıza uzun yaşam ve başarılı çalışmalra diliyoruz. 
 
Saygılarımla 
 
Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu
 
Faith Atan (A’tanba)                
 
***********
 
26 Mayıs 2007 
 
“Neden Abhazyam.com” 

"Bizim amacımız insan belleğini zorlayacak ve onları tartışmaya açacak ortamları yakalamak ve yaratmaktır. 

Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan politik olaylar sırasında Abhazya’nın da hatırlatılmasını sağlayacak ortamların yaratılmasına yardımcı olmaktır. 

Abhazya’nın Bağımsızlık için vermiş olduğu mücadeleye zarar vermemeye çalışarak ancak bu mücadele içerisinde de yapılacak olan yanlışların ve eksikliklerinde hatırlatılmasına çalışılarak bağımsız bir politika izlemektir. 

Sitemizde çıkacak olan geçmişe ait, günümüze ve geleceğe ait yazılacak olan makalelerimize bilimsel içerikte gelecek olan eleştirilere de yine bilimsel veriler ışığında yanıt vermektir. 

Bu Site bilime ve diyalektiğe inananların, yaptığı yanlışların özeleştirisini yapabilenlerin sitesi olmaya aday bir sitedir. 

Her türlü bilimsel eleştiriye açık bir sitedir. 

Abhazya’nın Tüm Dünya’ca Bağımsız Demokratik Bir Cumhuriyet olarak tanınacağı güne ve o günden sonrasına da katkımızın olacağına inanarak ilkyazımızı sonlandırıyoruz. Dünya’daki ve Türkiye de ki politik olayların Abhazya açısından irdelenmesini ilerideki yazılarımıza bırakarak sizlere saygı ve sevgilerimizi iletiyoruz. "
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.