RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 13 Mayıs 2014, Salı 19:03:56 tarihnde eklendi. 893 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan’dan Karşı saldırı

GÜRCİSTAN, ABHAZYA’DA DÜZENLENEN ETKİNLİKLERİN KABUL EDİLEMEZ OLDUĞU HAKKINDA TÜRKİYE VE İTALYA’YI BİLGİLENDİRECEK
Gürcistan’dan Karşı saldırı
13/05/2014. Gürcistan, Türkiye ve İtalya tarafından son günlerde Abhazya’da düzenlenen eylemler hakkında diplomatik girişimlerde bulunmak için harekete geçiyor. Gürcistan yönetimi, Abhazya’yı 80 kişilik gazeteci gurubu ile ziyaret eden Türkiye Gazeteciler Federasyonu ile Abhazya Cumhuriyeti Gazeteciler Birliği arasında ve ayrıca İtalya ile Abhazya şehirleri arasında imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşmalarının yasal olmadığını açıkladı.
 
Abhazya’da yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yapan Gürcistan Dışişleri Bakanı Maia Panjikidze, İtalya Hükümetinin Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarını güçlü bir biçimde desteklediğini vurguladı ve İtalya ile Abhazya şehirleri arasında imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşmalarının Tiflis tarafından özel bir girişim olarak nitelendirildiğini, konu hakkında Gürcistan’daki İtalya büyükelçisi ve İtalya hükümetine bilgi vereceklerini söyledi.          
 
Maia Panjikidze, bunların dışında Gürcistan Dışişleri Bakanlığı olarak, Türkiye ve Abhazya Gazeteciler organizasyonları tarafından imzalanan dostluk ve işbirliği anlaşması ile ilgili olarak Türkiye büyükelçisinin çağrılacağını söyledi. Maia Panjikidze, Türkiyeli gazetecilerin yapmış oldukları ziyaretin Gürcistan’ın “İşgal Altındaki Topraklar” yasasına aykırı olduğunu belirtti.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanı, bununla birlikte, bu tür olayların, Türk Hükümetinin Abhazya’nın bağımsızlığını tanıması olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.
 
Maia Panjikidze, Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bir hafta önce Tiflis’i ziyaret ettiğini ve Türkiye’nin resmi olarak Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine destek verdiğini açıkladığı hatırlatmasında bulundu.     
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1801065.html#ixzz31bKUycD3
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.