RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 12 Mayıs 2014, Pazartesi 11:55:33 tarihnde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz – Türk Gazeteciler Anlaşması

ABHAZYA GAZETECİLER BİRLİĞİ VE TÜRKİYE GAZETECİLER FEDERASYONU ARASINDA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Abhaz – Türk Gazeteciler Anlaşması
12/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti Gazeteciler Birliği ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında, 11 Mayıs Pazar günü Suhum’da İşbirliği Anlaşması imzalandı.
 
İşbirliği anlaşması, Abhazya Cumhuriyeti Gazeteciler Federasyonu Başkanı Vladmir Kapba ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel tarafından imzalandı. 
 
İmzalanan anlaşmaya göre, iki cumhuriyetin gazetecilik alanında çalışan örgütleri, medya kuruluşları arasında karşılıklı yararlı işbirliği kurulması temel alınıyor.
 
Taraflar, kendi yetki alanları çerçevesinde ortak bilgilendirilme politikası ve Basın – Yayın alanında bir bilgi alanının oluşturulması, ortaklıklar kurulması ve çalışma alanlarının genişletilmesine katkıda bulunulması hedefleniyor.   
 
Anlaşma metnine göre, Abhazya Cumhuriyeti Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında, aşağıdaki alanlarda işbirliği yapılacak: 
 
- Gazetecilerin Eğitimi;
 
- Basın Turları;
 
- Konferanslar, basın toplantıları, seminerler, “Yuvarlak Masa Toplantıları”, Abhazya ve Türkiye arasında farklı toplumsal ve iş alanlarında bağlantı sağlamak, bunlara bağlı olarak Abhazya ve Türkiye Devlet organları arasında ilişki kurmak, bilimsel ve Sosyal Toplum Kurumlarının uzmanlık alanlarından yararlanmak, gazetecilik ve iş dünyası alanlarında işbirliği, gazetecilik alanlında çalışma performansını arttıracak yarışmalar, fotoğraf sergileri, özel konulu toplantılar, çalıştaylar, sempozyumlar, sunumlar ve farklı alanlarda toplantılar düzenlemek;
 
- Akredite Basın – Yayın Organ Temsilcileri arasında mesleki çalışmalarda yardımlaşma ve destek sağlamak;
 
- Gazeteler, radyo ve televizyon kurumları arasında iş bağlantıları ve çeşitli konularda malzemeler sağlanması için koşulların oluşturulması;
 
Anlaşma imzalandığı tarih itibarı ile yürürlüğe girer.  
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11923.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.