RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mayıs 2014, Cumartesi 18:03:45 tarihnde eklendi. 888 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Taras Şamba Sıkıntısı

ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI “ABHAZYA’NIN KONUMU, BAĞIMSIZ VE EGEMEN BİR DEVLETTİR VE HER ZAMAN ÖYLE KALACAKTIR”
Taras Şamba Sıkıntısı
10/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, T. M. Şamba’nın Abhazya’nın bağımsızlığı hakkındaki şüpheci açıklamalarını reddediyor. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Dünya Abhaz – Abazin Kongresi Başkanı Taras Şamba’nın “Kafkasya Bülteni” «Вестник Кавказа» İnternet Haber sitesine vermiş olduğu röportajda söylemiş olduğu sözler hakkında bir bildiri yayımladı.
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı açıklamasında “Abhazya’nın konumu, bağımsız ve egemen bir devlet olarak belirlenmiştir ve her zaman öyle kalacaktır. Ona bu ismi Abhazya için yaşamını veren binlerce vatansever vermiştir. Abhazya, devletinin güçlendirilmesinden ve seçmiş olduğu yoldan, Rusya tarafından Abhazya’ya yapılan kapsamlı yardımlara dayanarak vazgeçmek niyetinde değildir. Bu konu hakkında hiçbir kimsenin şüphesi olmamalıdır” vurgulamasına yer verdi.
 
***
 
T. ŞAMBA’NIN “KAFKASYA BÜLTENİ” «ВЕСТНИК КАВКАЗА» İNTERNET HABER KANALINDAKİ RÖPORTAJI SIRASINDA KULLANMIŞ OLDUĞU SÖZLER ÜZERİNE ABHAZYA CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMASI: 
 
“Uluslararası Abhaz – Abazin Birliği Başkanı Profesör T. M. Şamba’nın 8 Mayıs’ta “Kafkasya Bülteni” «Вестник Кавказа» İnternet Haber Sitesi’nde kullanmış olduğu bazı ifadeler şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Gazeteci O. Kusovy’un, çeşitli konular hakkında sorular arasında bulunan, Abhazya’nın geleceği hakkında sormuş olduğu soruya karşılık olarak T. M. Şamba’nın vermiş olduğu yanıt. Abhazya’da tanınmış ünlü bir Avukatın ağzından “Abhazya’nın nihai statüsü bugüne kadar belirlenmedi” sözünü duymak çok şaşırtıcı oldu. Bu bağlamda şu sorular ortaya çıkar: 1999 yılında yapılan Abhazya’nın Bağımsızlığının tanınması için yapılan referandumu, Abhazya Cumhuriyeti anayasasını birileri tarafından iptal mi edildi? 26 Ağustos 2008 Tarihli büyük günü – Rusya tarafından Abhazya’nın bağımsızlık ve egemenliğinin tanındığı günü birileri unutsun mu? Bu sorunun tartışılmasının 1999 yılından bu yana ortadan kalkmış olduğu T. M Şamba tarafından çok iyi bilinmektedir. 

T. M. Şamba’nın endişelerinin aksine, Rus – Abhaz Stratejik Birliği, ortaklığı ve dostluğu hiçbir tehdit altında bulunmuyor. Rusya ve Abhazya arasında siyasi, ekonomik, askeri ve daha birçok alanda yakın ilişkilerin kurulmasını içeren karşılıklı dostluk ve işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Bugün için, Rus – Abhaz stratejik ortaklığını hukuki anlamda pekiştiren, karşılıklı olarak imzalanmış 84 adet anlaşma bulunmaktadır, ayrıca daha birçok alanda ilişkilerin geliştirilmesi için anlaşmalar hazırlanmaktadır. Abhaz- Rus işbirliği, hemen hemen her alanda etkili bir biçimde sürdürülmektedir.

Rus – Abhaz Stratejik Ortaklığı güçlüdür ve yabancıların ve Amerikalıların “Benzer İlişkilerde” uygulamış oldukları sisli devletlerarası uygulamalara gereksinimi bulunmamaktadır. Bu durum, devlet yönetimimiz ve halkımız tarafından, Rusya Federasyonu’nun resmi konumunun Abhazya Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanıdığının ilkeli bir biçimde ileride de vurgulanmasını gerektirir.

Bundan dolayıdır ki, T. M. Şamba’nın yapmış olduğu gibi Abhazya’nın bağımsızlığı hakkındaki şüpheci yaklaşımlar açıklanamaz, kabul edilemez. Abhazya’nın konumunun, bağımsız ve egemen bir devlet olduğunu belirtiyor ve bunun her zaman öyle kalacağını herkesin anlayabileceği bir biçimde bir kez daha vurguluyoruz. Bu ideal uğruna binlerce Abhaz vatansever canlarını verdi. Abhazya, devletinin güçlendirilmesinden ve seçmiş olduğu yoldan, Rusya tarafından Abhazya’ya yapılan kapsamlı yardımlara dayanarak vazgeçmek niyetinde değildir. Bu konu hakkında hiçbir kimsenin şüphesi olmamalıdır.”
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11916.html
 
Taras Şamba görüşmesinin Rusça Aslı: http://www.vestikavkaza.ru/interview/Taras-SHamba-Obshchenie-sblizhaet.html
 
(Abhazya Cumhuriyeti’nde tepkilere yol açan Taras Şamba söyleşisinin ilgili bölümlerini ileriki günlerde yayımlayacağız. Abhazyam.com)
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.