RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 10 Mayıs 2014, Cumartesi 00:12:08 tarihnde eklendi. 1268 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk Gazetecilere Gürcistan Baskısı

VYACHESLAV CHİRİKBA “TÜRK GAZETECİLER, GÜRCİSTAN’IN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNİN BASKILARINA RAĞMEN ABHAZYA’YA GELDİLER”
Türk Gazetecilere Gürcistan Baskısı
10/05/2014. Apsnypress Haber Ajansının bildirdiğine göre, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba, 80 Türk gazetecinin Abhazya’yı ziyareti sırasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Türk gazeteciler, Gürcistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin baskılarına rağmen Abhazya’ya geldiler, onlara bu hareketleri nedeni ile teşekkür ediyoruz” dedi. 
 
Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından 9 – 12 Mayıs Tarihleri arasında Abhazya Cumhuriyeti’ne bir gezi düzenlendi. Suhum’da, TGF 44. Genel Kurulu ve 1. Türk – Abhaz Gazetecileri Kongresi düzenlenecek.
 
Vyacheslav Chirikba konuşmasında, Ankara’daki Gürcistan Büyükelçiliği tarafından Türk Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarına, Abhazya’ya gitmemeleri ile ilgili olarak mektup gönderildiğini belirtti. Bazı gazetecileri çağırarak Abhazya’ya gitmemeleri konusunda görüşme yaptıklarını açıkladı. Ancak, Türk Basın – Yayın Organlarının Temsilcilerinin hepsi Abhazya’ya gitmeyi seçtiklerini söyledi.
 
Vyacheslav Chirikba “Abhazya’nın en büyük sorunu, cumhuriyetimizin dünyada çok az tanınmış olmasıdır, bunların içerisinde binlerce Abhaz Diasporasının yaşamış olduğu Türkiye’de bulunuyor. Gazetecilerin oluşturduğu Türk Basın – Yayın “Birlikleri” – Abhazya’nın Türk kamuoyuna açılmasına katkı sağlayabilir. Türkiye’den gelen farklı niteliklerdeki kuruluşlar ile çeşitli düzeylerde birçok sayıda toplantıları düzenlenmesi, Abhazya2ya karşı büyük bir ilgi duyulduğunun göstergesidir” dedi.
 
Abhazya Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin NATO, AB ve Gürcistan ile anlaşmalarının bulunduğu gerçeğine dikkat çekerek, bu nedenlerden dolayıdır ki Abhazya’nın bağımsızlığının konuşulmasının şimdilik mümkün olamayacağını söyledi.
 
Vyacheslav Chirikba “Bunula birlikte, Abhazya ve Türkiye, dost ve komşu ülkelerdir. Bizler, ilişkilerimizi yavaş yavaş yükselterek, Abhazya’nın bağımsızlığının tanınmasını sağlayacağız” dedi.         
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11915.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.