RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mayıs 2014, Cuma 20:12:16 tarihnde eklendi. 1367 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Türk Gazeteciler Abhazya’da

ATİLLA SERTEL “TÜRKİYE’DE GAZETECİLERİN ABHAZYA’YA GİDİŞİ ENGELLENMEK İSTENDİ, ANCAK ONLARI KİMSE DURDURAMADI”
Türk Gazeteciler Abhazya’da
09/05/2014. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, bugün Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada “Türkiye’de gazetecilerin Abhazya’ya gitmesi engellenmek istendi, ancak onları kimse durduramadı” açıklamasında bulundu. Atilla sertel ile birlikte Abhazya’ya gelen 80 Türk gazeteci, Suhum’da Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 44. Genel Kurul Toplantısını ve 1. Abhaz- Türk Gazetecileri Kongresi’ni gerçekleştirecek.
 
Atilla Sertel konuşmasında, bugün Türkiyeli gazeteciler olarak Abhazya halkının Faşizme karşı kazanılan Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 69. Kutlama törenlerine tanık olduklarını söyledi. Atilla Sertel “Böyle bir günde bizlerin buluşması dikkat çekicidir, çünkü gazeteciler her zaman için barış ve güvenliğin korunmasından yana olmalıdır. Gazeteciler bazen sıcak noktalarda, yaşamlarını tehlikeye atarak çalışıyorlar” dedi.  
 
Ona göre, Türkiye ve Abhazya, birbirlerini sadece coğrafi yakınlık olarak bağlamıyor. Atilla sertel “Türkiye’de büyük bir Abhaz Diasporası yaşamaktadır ve onların hepsi bizim kardeşlerimizdir” dedi.      
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11914.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.