RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 09 Mayıs 2014, Cuma 19:08:29 tarihnde eklendi. 743 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’da Kutlamalar

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE 1941 – 1945 BÜYÜK VATANSEVERLİK SAVAŞI ZAFERİNİN 69. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Abhazya’da Kutlamalar
09/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti’nde 1941 – 1945 Büyük Vatanseverlik Savaşı Zaferi’nin 69. Yıldönümü törenlerle kutlanıyor. 
 
Sabah düzenlenen törenlerde, Abhazya’nın tüm şehir ve bilgelerinde Abhazya Kahramanları anıtlarına çiçek bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.
 
Suhum’da Sabah MSİ 10:00’da Zafer Parkı’nda bulunan 1992 – 1993 Abhazya Kurtuluş Savaşı’na yaşamını yitiren askerlerin mezarlarına ve Zafer Anıtı’na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu. 
 
Zafer Anıtı törenine Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Parlamento Başkanı Valery Bganba, Başbakan Leonid Lakerbaya, Rusya Federasyonu Büyükelçisi Semyon Grigoryev, Devlet Başkanlığı Yönetimi Başkanı Beslan Kubrava, Suhum Belediye Başkanı Alias Labakhua, milletvekilleri, askeri personel, STK Temsilcileri, halk, üniversite, lise ve ilkokul öğrencileri katıldılar.
 
Tören sırasında, Büyük Vatanseverlik Savaşı gazilerine geleneksel olarak çiçekler verildi. Abhazya Cumhuriyeti’nde bugün için 76 savaş gazisi yaşıyor. Abhazya Cumhuriyeti vatandaşı olan 55 Bin kişi vatanseverlik savaşına katıldı. 22 kişi Sovyetler Birliği Kahramanı Unvanı aldı.   
 
Kutlamalar, Muhacır sahilinde sürecek, Kafkasyalı Gönüllüler Anıtı’na çelenk bırakılacak. Burada düzenlenecek olan miting sırasında Suhum Yüksek Askeri Komutanlığı Askeri Okulu Öğrencileri ve Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafız Birliği Askerleri tarafından geçit resmi düzenlenecek. 
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11903.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.