RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 08 Mayıs 2014, Perşembe 20:05:44 tarihnde eklendi. 836 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İngiltere’nin Kafkasya Oyunu

İNGİLTERE DIŞİŞLERİ BAKANI WILLIAM HAGUE, ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA’YI TEHDİT AMACI İLE GÜRCİSTAN’A GİTTİ.
İngiltere’nin Kafkasya Oyunu
08/05/2014. İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, 7 Mayıs Çarşamba günü Gürcistan’ı ziyaret etti. Tiflis’te Gürcistan Devlet Yetkilileri ile görüşen William Hague’nin ziyareti hakkında Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, görüşmelerde Avrupa Birliği ve NATO’nun Gürcistan yönetimi ile ülkenin güvenliği ve bölgesel sorunların yanı sıra “Suhum ve Tskhinval”deki durumlarda görüşüldüğü belirtildi. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı William Hauge’nin Tiflis ziyareti hakkında bir açıklama yayınladı:
 
“Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından, yayınlanan açıklamada, bugün 7 Mayıs Çarşamba günü İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’nin Gürcistan’ı ziyaret edeceği belirtildi. Tiflis’te yapılacak olan görüşmelerde – Avrupa Birliği ve NATO’nun ülke ve bölgesel güvenlik konularına bakış açısı yanı sıra Suhum ve Tskhinval ile ilgili sorunları da gündeme getirileceği belirtiliyor.

Açıklamadan, İngiltere ve Gürcistan arasındaki görüşmelerden çıkarılacak olan sonuç, bizlerin, ulusal çıkarlarımızı doğrudan bir biçimde etkileyeceğinden şüphemiz bulunmamaktadır – öncelikle bölgesel güvenlik açısından. 

Batı’nın, Rusya ve onun müttefiklerine karşı, bu ülkenin Ukrayna’daki siyasi iktidarın eşit siyasal diyalog ortamının kurmadığı hakkındaki tavrı nedeni ile ilgili, intikam almaya kararlı olduğu konusunda inandırıcı her türlü neden bulunmaktadır. Bu gelişmelere bağlı olarak, Abhazya’nın da yakın bir zamanda Batı Ülkelerinin baskısı altında kalma olasılığı bulunmaktadır. Böyle bir gelişme, “Suhum’a Dönüş” ümitlerini hala terk etmeyen ve Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını reddeden, Gürcistan’ın intikamcı güçlerine destek olarak algılanmaktadır.

Gürcistan’nın NATO hakkındaki kalıcı ittifak umutları, NATO’nun Avrupa’daki Birlikler Komutanı Philip Bridlav’ın,  Ukrayna’da yaşanan olaylar karşısında NATO’nun bazı Doğu Avrupa ülkelerinde askeri birlik yerleştirebileceği açıklaması ile dikkate alınmalıdır. Bu tür yaklaşımlardan yararlanmak amacı ile Tiflis’te bulunan bazı “sıcak kafalar”, Gürcistan toprakları üzerinde NATO askeri üslerinin yerleştirilmesinden mutlu olacaklardır. Bu tür olaylar, bölgesel güvenlik için son derece olumsuz sonuçlar doğuracaktır.

Bu koşullar içerisinde, Abhazya açısından, var olan ortamın istikrarsızlaştırılması girişimlerinin yok edilmesi için en doğal adım olarak, müttefikimiz olan Rusya Federasyonu ile savunma alanında ki işbirliğini güçlendirmek ve Abhazya – Gürcistan Sınır bölgesinde görev yapan silahlı güçlerimiz ve Rus Silahlı Güçleri arasında oluşturulan ortak çalışma koordinasyon ilişkisini geliştirmek olacaktır.”                              
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11886.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.