RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Mayıs 2014, Pazar 18:44:44 tarihnde eklendi. 1052 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Odessa Açıklaması

ABHAZYA DIŞİŞLERİ “BATININ UKRAYNA TAVRI, SAAKAŞVİLİ’NİN 2008 AĞUSTOS’DA GÜNEY OSETYA’YA SALDIRISI İÇİN YEŞİL IŞIK YAKAN ABD’İ ANIMSATIYOR”
Abhazya’dan Odessa Açıklaması
04/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Kiev Yönetimini, Ukrayna’nın Güney – Doğu Bölgesinde yaşayan sivil vatandaşlarına karşı düzenlenen kanlı saldırıları kınayan bir bildiri yayınladı. 
 
Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Bildirisi:

“Slavyansk ve Kramatorsk’da sürekli olarak saldırlar sürdürülmektedir. 2 Mayıs’ta Odessa şehrinde, Radikal Milliyetçi “Sağ Sektör” ve “Öz Maidan” terör gurupları tarafından federasyon yanlısı olanların binasına saldırıları sonucunda 46 sivil insan vahşice katledilmiştir. Sivil toplumların, masumane bir biçimde anayasada değişiklik istemlerine Kiev yönetimi tarafından katliam yapılarak yanıt verilmiştir. Kiev, açık bir biçimde bu yıl yapılan 21 Şubat anlaşmasını ve 17 Nisan’da Cenevre’de yapılan açıklamayı ihlal etmiştir.

Batı ülke yönetimlerinin, Kiev yönetimi ve onların emirleri ile aşırı ırkçı “Sağ Sektör” ve diğer milliyetçi gurupların, Ukrayna halklarına karşı şiddet uygulamalarına karşı olan koruyucu tavırları, toplumları öfkelendirmektedir.

Batının bu tavrı, bizlere, 2008 Ağustos olayları sırasında Saakaşvili’nin Güney Osetya’ya saldırması için ABD’li patronlarının “yeşil ışık” yakmasını anımsatıyor.              

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, yaşamını yitirenlerin yaslı ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olarak, Kiev yönetimine ve onların patronlarına, halka sürdürülen saldırıların derhal durdurulması çağrısında bulunuyoruz.

Ukrayna’da derinleşen kriz ortamının ortadan kalkması için, acil olarak siyasi görüşmelerin uygar bir biçimde başlatılması gerektiğini vurguluyoruz.”    
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11851.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.