RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2014, Cuma 17:41:56 tarihnde eklendi. 781 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Çalışıyor

GÜRCİSTAN, ABHAZYA CUMHURİYETİNE KARŞI PROPAGANDAYI SÜRDÜRÜYOR, ABHAZYA VE ABHAZ DİASPORASI KENDİ İÇERİSİNDE BOĞUŞUYOR.
Gürcistan Çalışıyor
02/04/2014. Değerli okuyucular, Abhazya Cumhuriyeti, 1993 yılından 2008 yılına kadar “de facto” 2008 yılından günümüze kadar da, 5 yıldır bağımsız ve egemen bir devlet olarak varlığını sürdürüyor. Son dönemlerde özellikle muhalefet gurupları tarafından devlet yönetimi hakkında sürdürülen çalışmalar, farklı boyutlara çekilmeye çalışılmakta ve ülke içerisinde istikrarsız bir görünüm yaratılmak istenmektedir.

Gürcistan ise Abhazya Cumhuriyeti’nin yok edilmesi için elinden gelen her türlü propaganda malzemesini kullanmaktadır. Gürcistan’ın bu uğraşısına karşı ne yazık ki hem Abhazya’dan hem de Avrupa ve Türkiye’de yaşayan Abhaz Diasporasından yeterli tepki gösterilememekte, sonu gelmeyen kısır kavgalar sürdürülmektedir.  

Avrupa Konseyi (EC) 1198. Genel Kurulunda Avrupa Konseyi (EC) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından okunan  “Gürcistan’da ki Çatışma” adı altında Ekim 2013 – Mart 2014 tarihleri arasındaki gelişmeleri belirten 9. Ortak Raporu 29 – 30 Nisan Tarihleri arasında toplanan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından kabul edildi. 

Bu konu hakkında ne Abhazya’dan nede Abhaz Diasporasından herhangi bir tepki görülmedi, ancak Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, hemen (1 Mayıs 2014) kendileri açısından olumlu olan bu karar hakkında bir açıklama yayınladı.

Abhazya Cumhuriyeti ve Abhaz Diasporasının en kısa zamanda var olan gereksiz sıkıntılarını ortadan kaldırarak Dış Düşmanlara karşı mücadele etmesini diliyoruz.  

Aşağıda Gürcistan dışişleri Bakanlığının açıklaması bulunmaktadır.

Abhazyam.com Genel Yayın Sorumlusu

Fatih Atan (A’tanba) 
 
**************

01/05/2014. REGNUM Ru. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı “Avrupa Konseyi (EC) ilk kez Rusya’nın toprakları dışındaki hareketlerinden endişe duyduğunu belirtti” açıklamasında bulundu. 
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı tarafından, Avrupa Konseyi (EC) 1198. Genel Kurulunda Avrupa Konseyi (EC) Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland tarafından 9. Ortak Raporu 29 – 30 Nisan Tarihleri arasında toplanan Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından kabul edilen rapora büyük bir önem verdikleri açıklandı. Rapor, “Gürcistan’da ki Çatışma” adı altında Ekim 2013 – Mart 2014 tarihleri arasındaki gelişmeleri belirtiyor. Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, bu rapor hakkında tüm Avrupa Konseyi (EC) üyesi ülkeler olumlu değerlendirmelerde bulundular ve gelecekte Genel Sekreterlik tarafından Rusya Federasyonu hakkında düzenlenecek olan raporlara örnek teşkil edecek bir yapıda olduğunu açıkladı.
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı “Avrupa Konseyi Üyeleri, Gürcistan, Tsinval Bölgesi/ Güney Osetya ve Gürcistan’ın Abhazya ile olan yönetimsel sınırlarına dikenli tel çekilmesi sonucunda oluşan insan hakları, toprak ihlallerine karşı duydukları endişelerini dile getirdiler. Avrupa Konseyi Dışişleri Bakanları Komitesi, ilk kez Rusya tarafından insanların temel hak ve özgürlüklerinin ve diğer haklarının ihlaline, dikenli tel uygulamaları ve diğer yapay engellerde bulunmasına karşı net vurgulamalarda bulunuyor” bilgisine yer verildi.
 
Avrupa Konseyi Kararında ki diğer önemli bir yön de, Tiflis’e resmi anlamda, uluslararası toplum tarafından tanınmış sınırları içerisinde ki Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne vermiş olduğu desteği net olarak belirtiyor, belgede “Çatışma Bölgelerinde” sorunu izleme mekanizmalarının kurulması gerektiği belirtiliyor. Belgede ayrıca, Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiserliği tarafından “Çatışma Bölgelerindeki” insan hakları ihlallerinin izlenmesi gerektiğine çağrısında bulunuyor.
 
Avrupa Birliği (AB) adına düzenlenen toplantıda, yapına açıklamada AB üyesi ülkelerin Gürcistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarına desteklerini belirttiler ve Rusya’nın saldırmazlık anlaşmasını imzalamasını ve “Gürcistan’ın İşgal Altındaki topraklarında” AB Barış Gücü’nün görev yapması gerektiği çağrısında bulunuldu. Avrupa Birliği (AB) ayrıca, çitler kurularak insan haklarının ihlal edildiği, yerlerinden edilmiş olan insanların güvenli bir biçimde geriye dönme koşulları içinin yaratılması gerektiğine vurgu yapıldı.     
 
Gürcistan Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri tarafından açıklanan raporun GUAM ülkeleri (Gürcistan – Ukrayna-Azerbaycan – Moldova) tarafından desteklendiğini açıkladı.    
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1797603.html#ixzz30UpLBzhi
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.