RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Mayıs 2014, Cuma 11:35:22 tarihnde eklendi. 621 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dram Tiyatrosu

ABHAZ DRAM TİYATROSU ONARIM ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
Abhaz Dram Tiyatrosu
02/05/2014. Abhazya Cumhuriyeti’ne iki günlük çalışma ziyaretinde bulunan Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Konseyi Sekreteri Nugzar Ashuba ve Rusya Federasyonu’nun Abhazya Cumhuriyeti Büyükelçisi Semyon Grigoryev ile birlikte onarımı bitirilen Abhaz Devlet Dram Tiyatrosunu gezdi. Tiyarto’da restorasyon çalışmaları sonlandırılmış durumda bulunuyor. 
 
Rashid Nurgaliyev, onarımı tamamlanan tiyatroyu gezisinde, ana sahne, makyaj ve giyinme odaları, dinlenme salonu ve ayrıca küçük hazırlık salonunda incelemelerde bulundu. Tiyatro ana salonu 500 kişilik izleyici, küçük salon ise 80 kişilik bir izleyici kapasitesine sahip bulunuyor.
 
Abhaz Dram Tiyatrosu’nun onarım çalışmalarını yapan Devlet İnşaat Şirketi olan “Abhaz – İnşaat”  «Апсныргылара» Başkanı Ruslan Tvanba, sürdürülen onarım çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. 
 
Tiyatro'da sürdürülen onarım çalışmaları 2009 yılında başladı. Tiyatro sahne ekipmanları ile birlikte onarım maliyeti 460 Milyon Ruble oldu. (Yaklaşık olarak 13 Milyon ABD $ - Abhazyam.com)
 
Rashid Nurgaliyev, Tiyatro sanatçılarının repertuvar çalışmaları ile de ilgilendi. Abhaz Dram Tiyatrosu sanat Yönetmeni Valery Kove, yeni dönem oyun çalışmaları ve geleceğe ait planları hakkında konuklara bilgi verdi. 
 
Rusya Federasyonu Güvenlik konseyi Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev, onarım işlerini yapan “Abhaz – İnşaat” Şirketi yetkililerine göstermiş oldukları başarılı çalışma nedeni ile teşekkür etti. 
 
Rashid Nurgaliyev, daha sonra onarım çalışmaları süren vRus Dram Tiyatrosu’nu ziyaret etti.    
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11846.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.