RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Mayıs 2014, Perşembe 16:06:13 tarihnde eklendi. 707 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Rus Sınır Muhafız Birliği

ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE GÖREV YAPAN RUS FSB SINIR MUHAFIZ BİRLİĞİ’NİN 5. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
Rus Sınır Muhafız Birliği
01/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafından yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafız Birliği’nin göreve başlamasının 5. Yıldönümü nedeni ile ilgili olarak General Sergey Komarevtsev’i kutladı.
 
Bilindiği üzere, 30 Nisan 2009 Tarihinde Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Sergey Bagapş ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri Medvedev arasında Moskova’da Abhazya Cumhuriyeti’nin devlet sınırlarının ortak korunması amacı ile anlaşma imzalanmıştı.
 
Kutlama törenine, Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı aleksandr Ankvab ve Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Rashid Nurgaliyev’de katıldı.
 
Aleksandr Ankvab, anma töreninde yaptığı konuşmada, Abhazya Cumhuriyeti’nde görev yapan Rus FSB Sınır Muhafızlığı Birliğini çalışmaları nedeni ile kutladı ve personelinin yapmış olduğu değerli hizmetler nedeini ile teşekkür etti. Devlet Başkanı, Rus FSB Sınır Muhafız Birliği’nin ilk komutanı olan Yuri Zvirık’ı da çalışmaları nedeni ile kutladı.       
 
Aleksandr Ankvab “Bugün bizler Rusya FSB Sınır Muhafız Birliği’nin Abhazya Cumhuriyeti’ndeki görevinin 5. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu görev, Abhazya tarafının onaylamasıyla yapılan karşılıklı anlaşma sonucunda yaşama geçmiştir. Anlaşma sonucunda, Abhazya Cumhuriyeti topraklarında ortak çalışma koşulları içerisinde yapılacak olan hizmet çalışmaları yürürlüğe girmiştir. Bu çalışmalar, Abhazya Cumhuriyeti’nin Gürcistan ile olan devlet sınırı ve deniz karasularının ortak korunması biçiminde sürdürülüyor. Bizler geçmiş olduğumuz yıl, zamanın çok çabuk geçtiğini gördük, ancak bu konularda çok büyük işler gerçekleştirildiğini ve çalışmaların yoğun bir biçimde sürdürüldüğünü net olarak görebiliriz” dedi.
 
Aleksandr Ankvab, Gürcistan sınırı ile ilgili olarak bugün var olan görünümün bundan birkaç yıl öncesine kadar ki durumdan tamamen farklı olduğunu söyledi.  
 
Aleksandr Ankvab “Bugün, bizim Gürcistan ile olan sınırımızda, bundan birkaç yıl öncesine göre tamamen faklı bir durum bulunuyor. Bu hiç şüphesizdir ki, Rus ve Abhaz Sınır Muhafızlarının işbirliğinin bir meyvesidir, sizlerin iyi çalışmanız ve bizlerin ortak çalışmasının sonucudur. Bugünkü konum, sizlerin kısa zaman içerisindeki başarılı organize çalışmalarınız sayesinde vatandaşlarımız ve kurumlarımızla olumlu ilişkiler kurulmasının sonucudur. Bu yüzden sizleri yürekten kutluyorum. İnsani değerlere yakışan, açık yüzlü çalışmalarınızla yapmış olduğunuz değerli hizmetlerinizden dolayı sizleri kutluyorum” dedi.
 
Rashid Nurgaliyev, Abhazya’da görev yapan Rus FSB Sınır Muhafız Birliği’nin Abhaz Meslektaşları ile birlikte zor dönemlerde Abhazya’nın sınırını korumakla kutsal bir görev gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Rashid Nurgaliyev “Sınırda bulunan askerler, devletin istikrar ve güvenliğini korumak gibi kutsal bir görevi yerine getiriyorlar. Onlar, Cumhuriyetin zor dönemlerinde vatanlarını savunan askerler ile bugün omuz omuza sınırda görev yapıyorlar. Burada gerçekleştirilen görev, bizlerin kardeşçe askeri dayanışmamızın bir sembolü olarak duruyor. Aleksandr Zolotinskovich’e söylemek isterim ki bu görüşüm, sadece burada gördüklerimle ilgili değildir ve aynı zamanda Sochi Olimpiyatları hazırlık ve oyunlar sürecinde, böyle büyük bir olayın güvenliğinin sağlanması sırasında alınan ortak önlemlerde ki dayanışma ile de ilgilidir” dedi.
 
Aleksandr Ankvab, tören sırasında Abhazya’da görev yapan Rus FSB Sınır Muhafız Birliği Komutanı Sergei Komarevtsev ve bazı askeri personele ödül vererek çalışmalarından dolayı teşekkür etti.  
 
Kaynak:  http://apsnypress.info/news/11845.html
 
www.abhazyam.com                       

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.