RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 28 Nisan 2014, Pazartesi 13:12:46 tarihnde eklendi. 585 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dışişleri Dayanışma Planı

ABHAZYA CUMHURİYETİ, RUSYA FEDERASYONU VE GÜNEY OSETYA DIŞİŞLERİ BAKANLIKLARI 2015 YILI DAYANIŞMA PLANI İMZALANDI
Dışişleri Dayanışma Planı
28/04/2014. REGNUM Haber Ajansı’nın Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi’nden aldığı bilgiye göre Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Vyacheslav Chirikba ve Güney Osetya Dışişleri Bakanı David Sanakoev, 25 Nisan Cuma günü, Moskova’da üç ülke dışişleri bakanlıkları arasında 2014 – 2015 Yılları Arası Dayanışma Planı imzalandı.
 
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, imza töreni sonrasında “Bu anlaşma, öncelikle, bizler arasındaki iyi bir gelenek, uluslararası arenadaki dış ilişkilerimizi, bölgesel bağlantılarımızı ve ortaklarımızla olan ilişkilerimizi sistemli bir çalışma ortamına getiriyor. Bununla birlikte, dostlerımız ve ortaklarımızı birlikte bizleri ilgilendiren bölgesel sorunlarda ve Kafkasya Bölgesini ilgilendiren konuları içeriyor” dedi.
 
Lavrov “Bu anlaşma, bir çok önemli konulardaki dayanışmamızı ve koordineli çalışmalarımızı güçlendirecektir” dedi.
 
Lavrov, Rusya Dışişleri Bakanlığı olarak Abhazya ve güney Osetya Dışişleri Bakanlıklarına “Uluslararası İşbirliğine Katkı” ödülü verilmesi kararı alındığını belirterek “Bu ödül, bizlerin, yabancı ortaklarımıza bakanlık olarak vermiş olduğumuz en yüksek ödüldür” dedi.
 
Bilindiği üzere, Sergey Lavrov, BDT Ülkeleri Genç Diplomatlar Forumu açılışında yaptığı konuşmada, Abhazya ve Güney Osetya’nın, Kırım’ın Rusya Federasyonuna katılması gibi bir yolo yönelmeleri gibi bir beklentisinin olmadığını” söyledi.
 
Sergey Lavrov “Ben, Abhazya Devlet Yönetimi ve Abhaz Halkınını Kırım örneğinin takip edilmesi gibi bir sorunun gündeme getirildiğini duymadım. Onlarda böyle bir ruh hali bulunmuyor. Ben söylentileri bilmiyorum. Abhazya ve Güney Osetya bizim ortaklarımız ve bizler onların seçmiş oldukları yola saygı göstereceğiz” dedi.
 
Rusya Federasyonu, Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısı sonrasında 26 Ağustos 2008 Tarihinde Abhazya ve Güney Osetya’nın bağımsızlığını tanımıştı.                    
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1795711.html#ixzz306FGo2iP
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.