RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 19 Nisan 2014, Cumartesi 17:08:58 tarihnde eklendi. 1552 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Yabancılara Mülk Satışı

ALEKSANDR ANKVAB “YABANCI ÜLKE VATANDAŞLARI, ABHAZYA’DA ARAZİ SATIN ALAMAZ, SADECE KİRALAYABİLİR”
Yabancılara Mülk Satışı
19/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, “III. Rus – Abhaz Sosyal Forumu” için Suhum’a gelen Rus Haber Ajanslarının Yabancılarn mülk Satın alma hakları ile ilgili sorularını yanıtladı.
 
Soru: Bildiğimiz kadarı ile, şu anda Abhazya’da yabancıların mülk satın almamalrı ile ilgili olarak yasalarda değişiklik yapılıyor. Daha önceki ve mevcut yasalara göre,konut piyasasında, ülke vatandaşlarının hak ve çıkarlarını korumak amacı ile kısıtlamalar bulunmakta idi. Yeni yasa tasarısında yabancı ülke vatandaşlarının haklarını korumak için güvenceler bulunuyor mu? 
 
Aleksandr Ankvab – Elbette dikkate alınacak. Ve güvence mekanizmaları bulunmaktadır. Bizler, bu amaçla, teklifimizde, birincil olarak vatandaş olmayanların konut edinmesine çözüm buluyoruz. Böylece, Ruslar da yasal olarak konut satın alma ve satma hakkına sahip olacaklar ancak bu onlara Abhazya vatandaşlarının sahip olduğu diğer hak ve yükümlülüklere tabi olma hakkını vermeyecek. 

Bizler göz göre göre, tanıyamayız: Devletin arkasından açık olarak ikibinden fazla konut alışveriş işlemi yapılmış. Yasadışı, suç niteliği taşıyan işlemler gerçekleştirilmiş. Bizlerin görevi, “Kara” pazarı ortadan kaldırmak ve ayrıca bundan yarar sağlamaktır.

Bir yabancının sanatoryum, otel satın almasının yasal olması, ancak ev satın almasının yasal olmaması garip kabul edilebilir. Rusların ev almasının vatandaşların haklarının ihaline yol açmayacağından eminim. 

Diğer bir konu – Arazi sorunu. Bizim ülkemizin toprak parçasının küçük olduğu bilinmektedir. Yani, bundan dolayıdır ki, Abhazya toprakları mal olarak kabul edilemez, onu sadece bir başka ülke vatandaşının Abhazya vatandaşından satın alamaz, aynı zamanda Abhazya vatandaşları da satamaz. Sadece arazinin kiralanması söz konusudur. Bu aynı zamanda koruyucu unsırlardan birisidir.                
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11716.html
 
www.abhazyam.com

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.