RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 15:45:27 tarihnde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Medvedev Şanghay Örgütü'nde

DİMİTRİ MEDVEDEV; ŞANGHAY ÖRGÜTÜ TOPLANTISINDA ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA KONUSUNU ANLATIYOR
Medvedev Şanghay Örgütü'nde 28/08/2008. Şanghay Devletler Topluluğu birliği 28 ağustos 2008 sabahı Tacikistan'ın başşehri Duşanbe'de toplanıyor. Toplantıya Rusya Federasyonu, Tacikistan, Çin, Kazakistan, Kıgızistan ve Özbekistan kurucu üye olarak katılıyor. Toplantıya ayrıca Afganistan Devlet Başkanı ve değişik uluslararası organizasyonlarda katılıyor. Toplantıda dünyadaki ekonomik ve politik gelişmeler ile ilgili görüşmeler yapılacak.

Şangay Organizasyonu toplantısı sonucunda yapılacak olan açıklama belgesinde Abhazya ve Güney Osetya'nın son dönemdeki statüsü ile ilgili kararlarda yer alacak.

Şanghay Organizasyonu; 2001 yılında Rusya, Kazakistan, Çin, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan tarafından kuruldu. Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan gözlemci üye statüsünde bulunuyor.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV; Devlet Başkanı seçildikten sonra ilk kez Şanghay toplantısına katılıyor. Dimitri MEDVEDEV, Şanghay toplantısına katılan devlet başkanları ile Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması kararı ile ilgili olarak toplantı öncesinde görüşmelerde bulundu. Topantı sırasında Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlıklarının tanınması, görüşmelerin önemli konularından biri olarak yer alacak.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.