RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 18 Nisan 2014, Cuma 11:58:45 tarihnde eklendi. 769 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Dili’ne Destek

ALEKSANDR ANKVAB “DEVLET YÖNETİMİ, ABHAZ DİLİ’NİN GELİŞİMİ İÇİN DÜZENLENEN PROJELERE DESTEĞİNİ SÜRDÜRECEKTİR”
Abhaz Dili’ne Destek
18/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Bilgilendirme Bölümü tarafınfdan yapılan açıklamaya göre, devlet başkanı Aleksandr Ankvab, 17 Nisan Perşembe günü Abhaz Dilini Geliştirme Devlet Vakfı Başkanı Gunda Kvitsinia ve Vakıf Danışmanı Gunda Sakania ile görüştü.
 
Gunda Kvitsinia, vakfın yapmış olduğu tüm proje çalışmaları hakkında devlet başkanına bilgi verdi. Dış ülkelerden baskı makineleri getirilerek 9 bin adet Abhaz dilinde çeşitli kitap ve Abhaz dilini öğrenmek için kitap basımı yapıldı. Yakın bir zaman içerisinde çocukların Abhaz dilini çabuk öğrenebilmesi için kitap basımı yapılacağını belirtti.
 
Gunda Kvitsinia “Kitaplar, çocukların Abhaz dilini rahatça öğrenebilmeleri için hazırlanıyor, diğer yabancı dil öğrenim kitaplarının kalitesinden düşük değil. Devletimizin desteği sayesinde bunu başarabilecek güce sahibiz” dedi. 
 
Abhaz Dili Geliştirme Vakfı Başkanı, okullarda ve okul öncesi öğretim kurumlarında 100.000’in üzerinde ücretsiz kitap dağıtımı yapıldığını açıkladı.
 
Bu yıl Dimitri Gulia Yılı olduğu için vakıf tarafından çocuklar için şairin şiir kitapları ve ayrıca Dimitri Gulia’nın kendi sesinden çocukların dinleyebileceği bir CD basımı yapılacak. 
 
Gunda Sakania, vakıf olarak gelecek dönem çalışma sürecinde son teknolojik ürünlerin daha yoğun olarak kullanılarak çalışmaları çeşitlendirmeyi planladıklarını söyledi. 
 
Aleksandr Ankvab, vakıf tarafından belirtilen projeleri desteklediğini söyledi. “Vakfın çalışmaları ve projeleri devlet yönetimi tarafından desteklenmeye devam edecektir” dedi.           
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11751.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.