RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 17 Nisan 2014, Perşembe 17:20:42 tarihnde eklendi. 638 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Putin’den Yeşil Işık

VLADİMİR PUTİN “PRİDNESTROVYA HALKI, KENDİ KADERİNİ BELİRLEME HAKKINA SAHİPTİR”
Putin’den Yeşil Işık
17/04/2014. Kremlin.ru Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün Kremlinde düzenlenen canlı yayın programında uluslararası anlamda çeşitli soruları yanıtlarken Pridnestrovya’nın konumu hakkındaki soruya da yanıt verdi.
 
Vladimir Putin “Pridnestrovya (Dinyester ötesi) sorunu – bizlere SSCB’nin ölümü sonucunda miras kalan sorunlardan birisidir. Orada, büyük çoğunluğu Rus vatandaşı olan yarım milyon üzerinde insan yaşıyor İnsanların, kendi kaderlerini tayin etme, geleceklerini inşa etime hakları vardır. Bu demokrasinin tezahüründen başka bir şey değildir – eğer bizler buna inanıyorsak, insanların istemlerini yerine getirmeliyiz. Moldova ve Ukrayna ile diyalog kurulmasına izin verilirse, 5 + 2 Formülü var – Moldova, Pridnestrovya ve beş ülke arasında sürdürülen görüşmelerin yoğunlaştırılması sağlanabilir.

Ancak öncelikle ve öneride bulunuyorum – hemen ambargonun kaldırılması, Pridnestrovya’da yaşayan insanların Moldova ve Ukrayna  tarafından yürütülen olumsuz etkilerin kaldırılması gerekir. Pridnestrovya’nın Ukrayna ile olan sınırında Ukrayna Milliyetçilerinin yığıldığı biliniyor. Bu mutlaka durdurulmalıdır. Ancak, sonuçta insanlara kendi kaderlerini tayin etme hakkında karar vermeleri için izin verilmelidir. Bizler, tüm ortaklarımız ile birlikte dayanışma içerisinde çalışarak, Pridnestrovya’da yaşayan insanlara öncelikle güven vermeliyiz” dedi.            
 
Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1792334.html#ixzz2z9CgSRS5
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.