RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 16 Nisan 2014, Çarşamba 16:30:15 tarihnde eklendi. 1644 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Moskova Abhaz Diasporası

MOSKOVA ABHAZ DİASPORASI BİRLİĞİ BAŞKANI BESLAN AGRBA BAŞKANLIĞINDAKİ HEYET, İSTANBUL'U ZİYARET EDECEK
Moskova Abhaz Diasporası
16/04/2014. Dünya’nın çeşitli bölgelerinde yaşayan Abhazlar, kültür ve geleneklerini yaşatmak amacı ile, bulundukları yabancı ülke ve şehirlerde sosyal dayanışma dernekleri oluşturuyorlar. 
 
56 yıldan bu yana Moskova’da yaşayan Abhaz Diasporası, kültürel ve sosyal dayanışmalarını sürdürmek amacı ile yapılanmalarını oluşturdular. Moskova Abhaz Diasporası, 1990’lı yılların başından bu yana Moskova Abhaz Pazar Okulu’nu açarak çocuklarının ana dilini öğrenmesine olanak sağlıyor. Ayrıca Abhazya ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında da maddi ve manevi desteğini en üst düzeyde sürdürmüştür. 
 
Günümüz koşullarında Abhazya Cumhuriyeti’nin sosyal – ekonomik kalkınmasına ve uluslararası toplum içerisinde bağımsızlığının tanınması çalışmalarına da en üst düzeyde katkı veriyor ve Moskova’da okuyan Abhaz öğrencilerin sorunları ile ilgileniyor. (konu hk. bknz: http://www.abhazyam.com/haber/3448/moskova-abhaz-diasporasi.html )
 
Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan Agrba başkanlığındaki beş kişilik üye gurubu, Moskova Abhaz Pazar Okulu Öğretmeni Esma Hagba ve Araştırmacı Yazar Denis Çaçhalia’dan oluşan 7 kişilik Abhaz Heyeti, Abhaz Diasporası’nın yoğun olarak yaşamış olduğu İstanbul’a 21 – 24 Nisan 2014 Tarihleri arasında bir çalışma ziyaretinde bulunacak.
 
Moskova Abhaz Diasporası Birliği Başkanı Beslan Agrba başkanlığında ki heyetin çalışma programı aşağıdaki gibidir. (Not: program koşullara göre değişebilir)
 
Ziyaret Programı: 
 
21 Nisan 2014 Akşamı İstanbul’a geliş.
 
22 Nisan Salı – Sabahleyin Atatürk Anıtı önünde saygı duruşu ve çiçek bıraklılması.
 
Rauf Orbay (Aşkharua) Mezar Ziyareti
 
Abhaz Diasporası Şair ve Yazarı Ömer Büyüka’nın (Beygua) Mezar Ziyareti
 
Türkiye Abnhaz Dernekleri Federasyonu (Abhaz – Fed) Başkanı Cengiz Koç (Aşuba) ile buluşma.
 
Kafkas – Abhaz Dayanışma Komitesi Başkanı Erdeşan Kobaş (Bganba) ile buluşma.
 
Şamil Vakfı Başkanı Cengiz Gül (Gogua) ile buluşma.
 
23 Nisan Çarşamba – Kefken Ziyareti. 
 
Abhaz Muhacırların Mezarlarının bulunduğu mezarlık ziyareti.
 
İstanbul’a dönüş. 
 
24 Nisan Perşembe – Ayasofya – Topkapı Müzeleri Ziyareti.
 
Gezi sonuçlarının tartışılması ve gelecek planları üzerine görüşmeler.
 
Karie Camii ve sanat müzesi ziyareti, serbest saat, görüşmeler. 
 
24 Nisan Akşamı Moskova’ya dönüş.
 
www.abhazyam.com  

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Atanur - Cevap

Anlatamadım galiba gelen heyetin Türkiye programından haberimiz yok organizasyondan haberimiz yok Oysa biz Abhaz Fed olarak Dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcımızı resmi yazılar ile Moskova ya gönderdik kendilerini Kefkendeki etkinliklerimize davet ettik Abhaz Fed olarak Bu kurumun en azından hakkımızda tasarruf ettiği program hakkında bir yazı ile bilgilendirilmeyi beklerdik yapılmış bir programı sağdan soldan duymak istemezdik dolayısı ile hal bize yazılmış bir bilgilendirme yazısı mevcut değildir sadece bir büyüğümüzün başkanımaza facebook üzerinden gönderdiği bir program harici dolayısı ile bu tarz bir işetişimi eleştirmekte en doğal hakkımızdır sizin alınmanızı gerektirecek bir konu yoktur sayın editör ayrıca Abhaz Fed sitesindeki yazı bahsettiğimiz Moskova gezisi sonrası tarafimizdan yayınlanmıştır.

Atanur Akusba - Bilgi

Program kim tarafından yapılmış?Abhaz Fed başkanı ile görüşüleceği yazıyor Kefken ziyareti yapılacağı yazıyor Abhaz fed e yazılmış bir yazı yok başkana verilmiş bir bilgi yok Federasyon yönetim kurulunun böyle bir ziyaretten haberi yok bu organizasyon kim tarafından hangi amaçla yapılmaktadır?Abhaz Fed isteyenin istediği zaman gelip çay içeceği Abhaz Fed başkanı ile görüşeceği çınar altı kahvesi değildir. Abhaz Fed bir sekreteryaya,genel merkeze ve günümüz iletişim koşullarının hepsine sahip TC yasalarına uygun tüzel kişiliği olan bir kurumdur.Abhaz Fed başkanı Türkiye deki örgütlü Abhazlar ın büyük bir çoğunluğunun seçtiği değerli bir şahsiyettir kendisinin ziyaret edileceğini sizin sitenizden öğrenecek değildir.Eğer böyle bir görüşme talebi var ise bunun yöntemi bellidir.

 

Editör Hatırlatması. Program Moskova Abhaz Diasporası tarafından yapılmış ve ilgili kurumlara Mahinur Tuna tarafından iletilmiş (Abhaz  - Fed'de dahil).

 

Sevgili Atanur, diğer yazmış olduğun konulara yanıt vermeyeceğim, sadece, seni "Apsuara" kurallarını öğrenmeye davet edeceğim.

 

Birde aşağıda daha önce, Abhaz - Fed'de yayınlanan bir haberi okumanı rica ediyorum.  http://abhazfederasyonu.org/wp/abhaz-dernekleri-federasyonu-uluslararasi-calismalarina-hizla-devam-ediyor.html

Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.