RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 14 Nisan 2014, Pazartesi 16:28:15 tarihnde eklendi. 971 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CONIFA’dan Ziyaret

ABHAZYA ULUSAL FUTBOL TAKIMI, HAZİRAN’DA İSVEÇ’TE DÜZENLENECEK OLAN (CONIFA) DÜNYA FUTBOL ŞAMPİYONASINA KATILIYOR
CONIFA’dan Ziyaret
14/04/2014. Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) Genel Sekreteri Sasha Dyuerkop ve Avrupa Bölümü Basın – Yayın Müdürü Maridzhin Sillis Abhazya Cumhuriyeti2ne çalışma ziyaretinde bulundu. CONIFA Heyeti, Başbakan Yardımcısı Beslan Eşba, Abhazya Devleti Gençlik ve Spor Komitesi Başkanı Shazina Avidzba, Abhazya Devleti Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Yuri Logua, Abhazya Cumhuriyeti Futbol Federasyonu Başkanı Cemal Gubaz ve Suhum Dinamo Kulüp Başkanı Astamur Adleiba ile toplantı düzenledi. 
 
Beslan Eşba, toplantı açılış konuşmasında “Bizler, çalışmalarını, ülkeler ve bölgelerde birçok insanın yaşamında önemli bir yer olan futbol oyununa adamış olan uluslararası futbol kuruluşunun temsilcilerini ülkemizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.
 
CONIFA Genel Sekreteri Sasha Dyuerkop, Abhazya tarafından yapılan davet için teşekkürlerini ileterek, birliğin çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
 
CONIFA, 2013 Mayıs ayında kuruldu. FIFA, tarafından kabul edilmeyen federasyonların üye olduğu uluslararası kuruluş. CONIFA’nın bu yılki hedefi, İsveç’te, 8.500 kişilik kapasiteye sahip olan Lapland stadyumunda Dünya Futbol Şampiyonası düzenlemek. 
 
Sasha Dyuerkop, düzenlenecek olan spor etkinliklerinin, futbolun dışında katılımcı ülkelerin kültür ve geleneklerinin de tanıtımına katkıda bulunacağını belirterek “Abhazya’nın da futbol şampiyonasına katılımı ile kültürlerinin tanıtımı için önemli bir fırsat elde edilmiş olacaktır” dedi.
 
Beslan Eşba, konuklara ülkelerine geldikleri için teşekkür ederek, zaten altı aydır Abhazya Devleti Spor Komitesi ve Futbol Federasyonu’nun şampiyonaya katılma olasılıkları üzerinde çalıştıklarını söyleyerek “Bizler, son günlerde şampiyonaya katılacak olan futbolcular için Abhaz futbol kulüplerinden gerekli olan izinlerini aldık. Onlara da teşekkür ederiz” dedi.
 
Beslan Eşba, şampiyonaya ne kadar takımın katılacağı ve taraftarların katılımında bir sınırlamanın olup olmadığını sordu. Dyuerkop, şampiyonaya 12 futbol Takımı’nın katılacağını, taraftar sayısında herhangi bir sınırlamanın olmadığını, ayrıca 25 kişilik takımın tercüman, barınma ve ulaşım masraflarının organizasyon tarafından karşılanacağını belirtti.    
 
Sasha Dyuerkop, Beslan Eşba ve Abhazya Devlet Spor Komitesi Yöneticilerini şampiyonaya davet etti.
 
Başbakan Yardımcısı davet için teşekkürlerini belirterek, heyet üyelerine Suhum’daki spor tesislerinin gezilmesi önerisinde bulunarak “Gelecekte, Abhazya’da şampiyonalardan birisini düzenlememiz mümkün olacaktır” dedi.
 
Dyuerkop, 2015 yılı Avrupa şampiyonası işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğunu belirterek “Dağlık Karabağ, şampiyonayı düzenlemek için başvurusunu yaptı. Abhazya’nın da katılımından memnun olacağız” dedi.
 
Beslan Eşba, Abhazya ile onlar arasında büyük bir dostluk ilişkilerinin bulunduğunu ve katılacakları konusunda ki güvencesini dile getirdi.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Gençilik Ve Spor Komitesi Başkanı Shazina Avidzba, spor kuruluşları ile ilişkide bulunmaktan dolayı memnuniyetini belirterek “Bizler, Abhazya olarak oyuncularımızı şampiyonaya katılmaları için hazırlıyoruz ve yer alacağımızı umuyoruz. Eğer, 2015 yılı Avrupa Futbol Şampiyonasını  düzenlememiz mümkün olursa bu da bizleri çok mutlu edecektir” dedi. 
 
Sasha Dyuerkop, Abhazya ile uzun vadeli bir işbirliği sürdürecekleri konusundaki umudunu dile getirdi.
 
Abhazya Devleti Gençlik ve Spor Komitesi Başkan Yardımcısı Yuri Logua, Abhazya’da futbolun çok popüler olduğunu ve ülkenin ötesinde Ahra Tsveiyba, Vitali Daraseliya, Vladimir Marganiya ve birçok tanınmış futbolcunun görev yaptığını söyledi. Logua, ayrıca Abhazya’nın sadece futbol branşında değil diğer spor branşlarında da ünlü sporcuları yetiştirdiğine vurgu yaptı. Lpgua, ayrıca Abhazya’nın eninde sonunda FIFA ve UEFA’nın bünyesindeki turnuvalara katılacağı umudunu dile getirdi.
 
Abhazya Futbol Şampiyonası Başkanı Cemal Gubaz, CONIFA Heyetine, Abhazya’nın uluslararası bir futbol turnuvasında yer alması şansını yarattıkları için teşekkürlerini iletti.
 
Suhum Dinamo Futbol Takımı Başkanı Astamur Adleiba’nın vizeler hakkındaki soruna yanıt veren  Dyuerkop “Katılımcı takımların her bir üyesi için resmi kişisel davet yapılacaktır. Bizlerin bu tür sorunların çözümü karşısında deneyimlerimiz bulunuyor. Bizim İsveç göçmen bürosunda temsilciliğimiz bulunuyor. Bir çıkış yolu bulunacağını umuyoruz” dedi.
 
CONIFA Heyeti üyelerine Abhazya ziyaretleri anısına hediyeler verildi.     
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11697.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.