RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 15:43:58 tarihnde eklendi. 905 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin planı

GÜRCİSTAN SİLAHLI KUVVETLERİNİN 48 SAAT İÇERİSİNDE ABHAZYA'YI İŞGAL ETME PLANLARI ELE GEÇİRİLDİ
Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin planı 27/08/2008. ITAR-TASS Haber ajansının bildirdiğine göre Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksandr NOGOVİTZİN; düzenlemiş oduğu basın toplantısında "bugün Zugdidi bölgesinde ele geçirilen Gürcistan Silahlı Kuvvetlerine ait bilgisayar sistemli savaş haritasında oluşturulan savaş planına göre Gürcistan Silahlı Kuvvetlerinin 48 saat içerisinde Abhazya'yı ele geçirmek istediklerini tesbit ettik" dedi.

Aleksandr NOGOVİTZİN "Gürcistan silahlı kuvvetleri tarafından Güney Osetya'nın ele geçirilmesinden sonra başlanaca olan operasyonun üç koldan Abhazya'a girecekler.ve denizden Abhazya'nın başşehri Suhum bombalanacak ve 9 bin kişilik asker ile çıkartma yapılacatı. kara'dan da iki kol halinde sınırı geçerek Suhum ele geçirildikten sonra Rusya Federasyonu sınırına kadar gidilerek tüm Abhazya ele geçirilecekti." dedi.

Aleksandr NOGOVİTZİN "ele geçirilen savaş planlarında, öncelikle Abhazya'nın yönetim binalarının bombalanacağı, daha sonra Rus askeri personelinin bulunduğu dinlenme tesisleri ve sivil yerleşim alanlarının hedef alınacağı aşama aşama gösterildi" dedi.

Aleksandr NOGOVİTZİN "insansız uçaklar tarafından çekilmiş yerleşim alanlarının  ve Suhum limanında bulunan petrol tankerlerinin nasıl bombalanacağı, Rus Barış Gücü Kuvvetlerinin merkezi olan "Suhum" Sanatoryumu'nun da nasıl etkisiz hale getirileceği net bir biçimde belirtiliyor" dedi.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.