RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 11 Nisan 2014, Cuma 23:34:54 tarihnde eklendi. 725 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kabardey – Balkar Gönüllüler

ALEKSANDR ANKVAB, YAŞAMINI YİTİREN KABARDEY – BALKAR GÖNÜLLÜ BORİS TYAZHGOV’UN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ
Kabardey – Balkar Gönüllüler 11/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanı Aleksandr Ankvab, rahatsızlığı nedeni ile geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Kabardey – Balkar’dan Abhazya Kurtuluş Savaşı’na katılan gönüllü savaşçı Boris Tzyazhgov’un kız kardeşi ve erkek kardeşi ile görüştü. Boris Tzyazhgov, doğum yeri olan Sarmakov köyünde defnedildi.

Boris Tyazhgov’un kardeşleri, Abhazya’ya gelerek onun mücadele arkadaşları ile buluştu. Devlet Başkanı2na kardeşlerinin hastalığı döneminde tedavisi için gösterilen destek için teşekkürlerini ilettiler. 

Aleksandr Ankvab’a “Bizler, Abhazya’ya gelmekten dolayı çok mutlu olduk. Sizlerin yapmış olduğunuz iyiliği hiçbir zaman için unutmayacağız” dediler.

Devlet Başkanı “Bizler her türlü desteği verdik, ancak hastalık bizlerin ve doktorların vermiş olduğumuz mücadeleden daha baskın çıktı. Abhazya, Boris Tzyazhgov ve savaşçı arkadaşlarını hiç bir zaman için unutmayacaktır ” vurgulamasında bulundu.

Boris Tzyazhgov, Abhaz Askeri Birliklerinin Gumista saldırısı sırasında düzenlenen önemli operasyonlara katıldı. Nisan 1993’de Doğu cephesinde görev aldı. Markula ve Atara köylerinin kurtarılması operasyonlarına katıldı. Kahramanlık Madalyası sahibi, Boris Tzyazhgov, savaş sonrasında Abhazya’da yaşadı. 

Kaynak: http://apsnypress.info/news/11666.html

www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.