RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 04 Nisan 2014, Cuma 18:39:37 tarihnde eklendi. 1145 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhaz Ressam Valery Gamgiya

ABHAZYA BAYRAĞI VE DEVLET ARMASINI ÇİZEN ABHAZ RESSAM VALERY GAMGİYA’NIN “Сара сыпсадгьыл” ADLI TABLOSU BULUNDU
Abhaz Ressam Valery Gamgiya 04/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Devleti Bayrağı ve Arması’nı çizen Abhaz ressan Vlaery Gamgia’nın (1944 – 1992) “Сара сыпсадгьыл”  (Benim Vatanım) adlı bir tablosu (çerçevesiz tuval) bulundu.


Büyük ölçekte olan tuval (20 metrekare) sanatçı tarafından 1980 yılında çizilmişti ve savaş öncesine kadar Chelyuskintsev Spor Kompleksi duvarı üzerinde asılı olarak bulunuyordu.


Valery Gamgiya’nın eserlerini korumak amacı ile kurulan “Nart” Fonu Başkanı olan kızkardeşi Lisa Gamgiya, Apsnypress Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada “15 yıldır, Valery’nin bu çalışması hakkında hiçbir bilgimiz yoktu” dedi.


Lisa Gamgiya, eser hakkında, birkaç yıldır bir yere atılmış ya da parçalanmış olabileceğine inandıklarını belirtti.


Tuval, çadır bezine benzer, birkaç kez katlanmış vaziyette, evini tamir ettirmek isteyen bir bölge sakini ve çalışan işçiler tarafından bulundu. Açıldığında, tuval olduğu ve altında “Gamgiya – 80” imzasını görünce tabloyu sanatçının ailesine verdiler. Tablo, bugün için sanatçının kızkardeşinin küçük dairesi içerisinde muhafaza edilmektedir. Tuvalin son durumunu kontrol etmek amacı ile Kültür Bakanı Badra Gunba, Ressamlar Leonid Enik, Amiran Adleyba ve yakın arkadaşı şair Gennady Alamia geldiler. Tablonun üzerinde bazı hasarlar bulunmasına rağmen uzmanlar tarafından restore edilebileceği ve sergilenebileceği üzerinde fikir birliğine vardılar.    


Kaynak: http://www.apsua.tv/abh/video/2803/


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.