RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 03 Nisan 2014, Perşembe 18:26:25 tarihnde eklendi. 923 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kafkas Savaşı’nın 150. Yıldönümü

KABARDEY – BALKAR CUMHURİYETİ’NDE KAFKAS SAVAŞI’NIN 150. YILDÖNÜMÜ ANMALARI AMACI İLE ORGANİZASYON KOMİTESİ KURULDU
Kafkas Savaşı’nın 150. Yıldönümü 03/04/2014. Rusya Haber Ajansı’nın Kabardey – Balkar Cumhruiyeti Hükümeti Yönetimi’nden aldığı bilgiye göre, Kabardey - Balkar Cumhuriyeti’nde Kafkas Savaşları’nın sona erişinin 150. Yıldönümü nedeni ile düzenlenecek olan anma törenleri düzenlenmesi amacı ile organizasyon komitesi kuruldu.


Hükümet Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada “komitenin kurulma kararnamesi, Başbakan Konstantin Khramov tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi. Düzenleme Komitesi, Kafkas Savaşının sona eriş tarihinin 150. yıldönümü olan 21 Mayıs’ta yapılacak olan anma törenlerinin yapılış planlarını hazırlayacak ve yürütecek. Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevini Kabardey – Balkar Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ruslan Firov yürütecek” bilgisine yer verildi.


21 Mayıs Anma Törenleri Organizasyon Komitesi Üyeleri: KBC Kültür Bakanı M. Kumahov (Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı), KBC Sivil Toplum ve İnsan Hakları Geliştirme Enstitüsü Başkanı S. Beppaev, KBC İçişleri Bakanı S. Vasilyev, KBC Basın ve Kitle İletişim Devlet Komitesi Başkanı İ. Drozdov, KBC Eğitim, bilim ve Gençlik bakanı N. Emuzova, Adıge Toplumları Arası Koordinasyon Birliği Başkanı J. Kalmıkov, KBC Kültür Bakan Yardımcısı A. Karchaeva (Organizasyon Komite Sekreteri), Nalchik Şehri Valisi M. Kodzokov, Uluslararası Çerkes Derneği Başkanı H. Sohrokov, «Адыгэ псалъэ» Gazetesi Baş Yazarı, Kabardey – Balkar Cumhuriyeti Toplum Organiazasyonu “Adıge Khase” «Адыгэ Хасэ» Thamadesi M. Hafitse, Kabardey – Balkar Cumhuriyeti Abhazya Kurtuluş Savaşı Gönüllüleri Birliği Başkanı K. Yahogoev.


http://kbrria.ru/obshchestvo/obrazovan-orgkomitet-po-podgotovke-k-150-letiyu-so-dnya-okonchaniya-kavkazskoy-voyny


(Not: 1817 – 1864 (21 Mayıs 1864) Tarihleri arasında Rusya Çarlığı ve Kafkas Kabileleri arasında süren savaş. Kafkas Kabilelerinin yenilgisi ile sonuçlanmış. Kafkas halkları, Rus Çarlığı ve Osmanlı İmparatorluğu’nun anlaşması, ayrıca Osmanlı İmparatorluğu içerisinde bulunan Kafkas kökenli paşa ve soyluların zorlaması ile Osmanlı topraklarına zorunlu olarak göç ettirilmiştir. Zorunlu göç sırasında Kafkas halklarının binlercesi, Osmanlının ilkel takaları içerisinde Karadeniz’in derin sularında ve Osmanlı topraklarında telef olmuştur. Her yıl, 21 Mayıs Günü’nde, Kafkas Halkları tarafından sürgünü anma törenleri düzenlenmektedir – Abhazyam.com )                  


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11617.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Tsabal - Asimilasyon'un zaferi
İşgal altındaki topraklarda anılan bu korkunç trajedi, malesef diaspora tarafından unutuluyor. Biz anacak mıyız, anacaksak nasıl ses getirmeyi planlıyoruz?
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.