RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 02 Nisan 2014, Çarşamba 12:54:39 tarihnde eklendi. 913 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Dünya Çocuk Kitapları Günü

2 NİSAN - DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI GÜNÜ, ABHAZYA CUMHURİYETİ’NDE KUTLANIYOR
Dünya Çocuk Kitapları Günü 02/04/2014. 2 Nisan Dünya Çocuk Kitapları Günü – Dünyaca ünlü Danimarkalı Öykü Yazarı Hans Christian Andersen’in doğum günü nedeni ile kutlanıyor. Bugün, ilk olarak 1967 yılında kurulmuş olan Uluslar arası Çocuk Kitapları Organizasyonu (IBBY) tarafından kutlanmaya başlandı.


Uluslar arası Çocuk Kitapları Günü’nün oluşturulması için ilk girişimi ünlü Alman yazar Jelle Lepman gerçekleştirmiştir.


Abhazya Cumhuriyeti’nde bugün, çocuk kitaplarının yayımı, Abhaz Dilinin Geliştirilmesi amacı ile oluşturulan Abhazya Dilini Gelitirme Vakfı tarafından yapılmaktadır.


Geçtiğimiz son aylar içerisinde Cuma Ahuba, Gunda Sakaniya, İnna Haşba’nın öykü kitapları ve ayrıca Maya Amiçba tarafından çevirisi yapılan 3 – 5 yaş gurubu çocukların okumaları için öykü kitaplarının basımı yapıldı.


Şair ve yazar Gunda Sakaniya, Vakfın planları arasında çocukların Abhaz dilini daha kolay öğrenebilmeleri ve doğru olarak konuşabilmeleri için CD - Kitap hazırlandığını ve öyküleri dinleyerek dillerini öğreneceklerini söyledi. Bu çalışmanın Devlet başkanlığı tarafından mali olarak destekleneceğini belirtti.


Gunda Sakaniya “Devlet yönetim Programına göre, Abhaz dilinin uzun vadeli süreç içerisinde korunması ve geliştirilmesi için e – kitap yayımlanması planlanıyor. Birçok malzememiz, çeşitli görsel araçlar, elektronik cihazlar, yabancı dil öğrenme teknikleri ve sesli  - kitap bulunuyor. Abhaz Dili’nin geliştirilmesi için bu tür ilginç malzemelerden çocuklarımıza katkı sağlayabiliriz ve cumhuriyetimizin devlet dilinin kullanılması daha kolay olacaktır” dedi.


Son günlerde CD’lerin yoğun biçimde kullanıldığını hatırlayalım -  Gunda Sakaniya tarafından okul öncesi çocuklar ve küçük öğrenciler için hazırlanan kitap beş masaldan oluşuyor – “Alabaşa (İhtiyar Asası) Misafirlikte” «Как посох гостил», “Yastık Masalları”  «Подушка сказок», “Küçük Çocuğun Rüyası”  «Сон маленького мальчика», “Dev, Nasıl İspinoz Kuşu Oldu” «Как великан стал зябликом…», “Altın Mücevher Kutusu”.
           

Kaynak: http://apsnypress.info/news/11607.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.