RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Nisan 2014, Salı 17:26:30 tarihnde eklendi. 1118 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya Ermenileri Endişeli

ABHAZYA ERMENİLERİ BİRLİĞİ, SURİYE’NİN KESAB ŞEHRİNDE ÖLEN ERMENİLER İLE İLGİLİ OLARAK TÜRKİYE HÜKÜMETİNİ SUÇLADI
Abhazya Ermenileri Endişeli 01/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Ermeniler Birliği, Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Suriye’nin Kesab Şehri’nde yaşayan sivillerin toplu olarak katliama uğramasını şiddetle kınayan bir bildiri yayınladı.


Abhazya Ermeniler Birliği Açıklaması “Şam yönetimi tarafından yayınlanan resmi bildiriye göre, Türk yetkililerin örtbas etmeye çalışmalarına rağmen "El Kaide” örgütüne yakın olan uluslar arası terörist gurupların düzenlemiş oldukları askeri saldırıların yarattığı trajediler, onların askeri desteği oluşan suç ortaklığı sayesinde gerçekleşmiştir. Keşap’ta yaşamını yitiren masum sivillerin katliamı, Yeniçerilerin bugünkü torunlarının insanlık dışı politikalarının bir kanıtıdır. Ne yazık ki, yaklaşık olarak yüz yıl önce Türk makamları tarafından işlenen Ermeni Soykırımını anarken, yine yaşamını yitiren masum sivil insanları anıyoruz. Bu trajedide yaşamını yitirenler ile ilgili olarak en içten taziyelerimizi belirtiyoruz. Yaslı ailelere başsağlığı dileklerimizi iletiyor ve desteğimizi belirtiyoruz.”


Abhazya Ermeniler Birliği, BM Güvenlik Birimlerinin Kesab’ta yaşayan Ermenilerin yaşamlarının ve güvenliğinin sağlamasına ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı’nın bu konudaki resmi çalışmalarına, Dünya’da bulunan Ermeni Sivil Toplum Kuruluşlarının çalışmalarına olan desteğini belirtiyor ve katliamı düzenleyenlerin ve onların suç ortaklarının yargılanmasını istiyor.          


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11602.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.