RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 01 Nisan 2014, Salı 13:06:43 tarihnde eklendi. 707 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya, Tuvalu İlişkileri

ABHAZYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI; TUVALU’DAN İKİ ÜLKE ARASINDAKİ DİPLOMATİK İLİŞKİLERİN BİTİRLMESİ İLE İLGİLİ RESMİ BİR BELGE GELMEDİ.
Abhazya, Tuvalu İlişkileri 01/04/2014. Abhazya Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı İrakli Khintba, Abhazya Cumhiryeti’ni resmi olarak tanıyan Tuvalu Cumhuriyeti’nin tanınmayı kaldırması ile ilgili olarak basında çıkan yazılar hakkında Apsnypress’in sorduğu soruları yanıtladı.


Apsnypress: Geçtiğimiz günlerde, Tuvalu Hükümeti üyelerinin Gürcistan’a yapmış olduğu ziyaret sırasında iki ülke bakanları arasında, Tuvalu’nun Abhazya Cumhriyeti’ni tanıması, diplomatik ilişkilerin ve konsosluk ilişkilerinin kurulması kararının iptali hakkında resmi belge imzalandığı konusunda basın – yayın kuruluşlarında çıkan yazıları nasıl yorumluyorsunuz?


İrakli Khintba: Bizler, Tiflis’ta Tuvalu ve Gürcistan Dışişleri Bakanları arasında böyle bir resmi belgenin imzalandığı konusunda bir bilgiye sahip değiliz. Bu nedenden dolayıdır ki şu anda bu konu hakkında yasal konular da dahil olmak üzere herhangi bir yorumda bulunmak mümkün değildir.


Bizler, bu tür uluslar arası ilişkilerin, uluslar arası hukuk ve kurallarına uygun olarak diplomatik ilişkilerin kaldırılması kararlarının devlet gücünü elinde bulunduran yüce yasa organı tarafından alınacak olan resmi karar ile alınabileceğini var sayıyoruz. Tuvalı Cumhuriyeti’nden böyle bir resmi belge bizlere ulaşmamıştır. Sonuç olarak, şu anda Abhazya ve Tuvalu arasındaki diplomatik ilişkilerin sonlandırılmasının onaylanması gibi bir durum bulunmamaktadadır.


Tuvalu ile olan ilişkilerimiz diğer ülke meslektaşlarımızla olduğu gibi sürmektedir. Bu durum hakkında daha ayrıntılı bilgiye sahip olduğumuz da aydınlatıcı bir yorumda bulunacağız.        


Kaynak: http://apsnypress.info/news/11597.html


www.abhazyam.com
 


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.