RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 26 Mart 2014, Çarşamba 17:57:36 tarihnde eklendi. 953 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

The Washington Post

ADAM TAYLOR “KIRIM SONRASI, PRİDNESTROVİYA, ABHAZYA, GÜNEY OSETYA VE DAĞLIK KARABAĞ, YENİ ÇATIŞMA POTANSİYEL ALANI OLABİLİR”
The Washington Post 26/03/2014. The Washington Post Gazetesi yazarı Adam Taylor, 24 Mart Tarihli köşe yazısında, NATO Askeri Güçleri Avrupa Komutanı Philip Brydle’nin görüşlerine atıfta bulunarak, Ukrayna Krizi sonrasında ki sıcak noktanın Pridnestroviya (Trans Dinyester Moldova Cumhuriyeti – Moldova’dan De facto bağımsız durumda bulunuyor – Abhazyam.com) olabileceğini belirtiyor.


Yazar, “Kırım’ın Rusya’ya İlhakı” olayını bir referandum ile Kırım’ın Rusya seçimi olduğu hatırlatmasında bulundu, “bu olay, kolayca unutulan ve dünya üzerinde bulunan birçok tartışmalı “Gri Alanların” hatırlanmasına yol açtı ve çözümlenmemiş alanların bir anda kıvılcım alarak bir sonraki çatışmaları doğurabilir” dedi.


Taylor “Şimdi, açık bir biçimde Kırım’ın (uluslar arası tanınma haricinde) Rusya’nın bir parçası olduğu ortaya çıkarsa, manşetlerde bütün gözler yeni “Gri Alanlara” yönelecektir. Pazar günü, ABD Hava Kuvvetleri Komutanı Philip Brydle “Pridnestroviya yakında ‘Sıcak Nokta’ olabilir” diye açıklama yapınca,  tüm gözler (Gözlemciler) Ukrayna karşısındaki noktaya çevrildi” dedi.


Yazara göre, Pridnestroviya için endişe edilebilecek ciddi nedenler bulunuyor. Taylor “Örneğin, Pridnestroviya, Rusya ile birleşmek için açık bir biçimde talepte bulunmuştu. 2006 yılında düzenlenen referandumda % 96 ile Rusya’nın bir parçasının olması için evet denildi, ancak son anda reddedildi. Brydle, Pazar günkü açıklamasında, Rusya’nın doğu sınırında Ukrayna’nın doğu sınırında hızlı bir biçimde Pridnestroviya’nın elde edilebilmesi için harekete geçebilecek sayıda askerinin bulunduğunu söyledi” hatırlatmasında bulundu.


Gazeteci, Pridnestroviya’nın SSCB’nin dağılması sonrasında oluşan “Gri Alanlardan” sadece birisi olduğunu anımsattı. Yazısında, üç bölgenin daha bulunduğunu, bunların Abhazya, Güney Osetya ve ayrıca Dağlık Karabağ olduğunu belirtti.


Taylor The Washington Post’daki köşe yazısının sonunda “Bu alanlarda gerginlik yıllardan beridir sürüyor, ancak bölge dışında, gazete manşetlerinde nadiren yer alıyor. Bu ‘Gri Alanlar’ için endişe verici hatırlatmayı, eski Yugoslavya topraklarında, Doğu Çin Denizi, ya da Hint yarımadasındaki yıllardan beridir süren gerginliklerin yeniden geri gelebileceği endişesini taşıyarak yapıyorum” özetlemesinde bulundu.            


http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/03/24/a-map-of-transnistria-crimea-and-other-geographical-gray-areas-to-be-worried-about/


Kaynak: http://www.regnum.ru/news/fd-abroad/abxazia/1783137.html#ixzz2x54Y6LXw


www.abhazyam.com


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.