RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 15 Mayıs 2011, Pazar 15:38:58 tarihnde eklendi. 583 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Duma Bağımsızlığı tanıyın çağrısı

DUMA MECLİSİ; RUSYA DEVLET BAŞKANI VE YÖNETİMİ'NE "ABHAZYA VE GÜNEY OSETYA'YI TANIYIN" DEDİ
Duma Bağımsızlığı tanıyın çağrısı 25/08/2008. Rusya Saati: 13:20. Rusya Federayonu Duma Meclisi Moskova Saati ile 11:00 de Abhazya ve Güney Osetya'nın "bağımsızlıklarının Kabulü" çağrısı üzerine toplantı yaptı. toplantıda parlamenterler Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırısı sonucunda ölenlerin anısına bir dakikalık "saygı duruşu"nda bulundular.

ITAR-TASS Haber ajansının bildirdiğine göre Duma meclisi saygı duruşundan sonra Abhazya ve Güney Osetya'nın çağrılarını görüşmeye başladı. Duma uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanı Konstantin KOSAÇOV "meclisin önünde iki konu bulunuyor. Birincisi; Abhazya ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarının kabulü için Rusya Devlet Başkanlığı ve Yönetimine çağrıda bulunmak. İkincisi; BM üye ülke yönetimlerine Gürcistan'ın Güney Osetya hakına uygulamış olduğu saldırgan tutumun kınanması çağrısında bulunmaktır" dedi.

Duma Meclisinde konuşma yapan Abhazya Devlet Başkanı Sergey BAGAPŞ "bizler Abhazya olarak Rusya federasyonu ile Askeri anlaşma yapmak istiyoruz. Bu bizler için çok önemlidir. Çünkü, Gürcistan'ın saldırganlığı karşısında Abhazya ve Güney Osetya olarak bizler, bölgede Rusya'nın garantörlüğünün önemli olduğuna inanıyoruz" vurgulamasında bulundu.

Eduard KOKOYTI "Rusya Federasyonu, Gürcistan'ın son saldırısından sonra Kuzey Kafkasya'nın güvenliği planını yaşama geçirmesi gerekmektedir. Bu plan, Kuzey Kafkasya'nın güvenliğinin sağlanması için  Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan'ın saldırılarına korunması biçiminde olur" dedi.

Eduard KOKOYTI "Tiflis yeniden savaş çıkartmak için bölgede hazırlık yapıyor. Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya'ya saldırabilmesi için ABD ve bazı doğu avrupa ülkelerinin desteği ile yeniden askeri anlamda güçlenmesine yardım ediliyor" vurgulamasında bulundu.

DUMA Meclisi yapılan toplantı sonucunda bütün üyelerin katılımı ile Abhazya ve Güney Osetya'nın "Bağımsızlıklarının Kabul Edilmesi" çağrısına "EVET" oyu verdi. ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Dimitri MEDVEDEV ve Rusya devlet Yönetimine Abhazya'nın ve Güney Osetya'nın Bağımsızlıklarını tanıyın çağrısında bulundu.

Kaynak: www.vesti.ru


ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.