RSS / XML
Foto Galeri
Video Galeri
Bu haber 25 Mart 2014, Salı 17:56:07 tarihnde eklendi. 748 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Abhazya’dan Spekülasyonlara Yanıt

KRİSTİAN BJANİA” ABHAZYA’NIN RUSYA FEDERASYONUNA GİRİŞİ KONUSU HİÇBİR BİÇİMDE GÜNDEMDE BULUNMUYOR”
Abhazya’dan Spekülasyonlara Yanıt
25/03/2014. Kırım’da yaşanan olaylar ve Rusya Federasyonuna katılımı sonrasında Abhazya’nın da Rusya Federasyonuna katılabileceği konusu, uzmanlar tarafından tartışmaya açıldı. Bazı uzmanlar, Kırım’dan sonra Abhazya’nın da Rusya Federasyonu’na katılabileceğini söylüyor.
 
Abhazya Cumhuriyeti Devlet Başkanlığı Basın Servisi Sorumlusu Kristian Bjania, Apsnypress Haber Ajansı’nın “Tartışılan konu ve Abhazya Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin konumu hakkında devlet yönetimi ne düşünüyor?” sorusunu yanıtladı.
 
Kristian Bjania “Bizler, son dönemde özellikle internet ortamında bu konu hakkında yapılan tartışmaları gözlemledik ve gerçeği söylemek gerekirse, Abhazya toplumu ve devlet yetkililerinin dışındaki bu tür gelişmeler hakkında yorum yapılmasını uygun görmedik. Aynı zamanda şu konuya dikkat çekmek istiyorum ki, Abhazya’nın Rusya Federasyonu’na katılma ya da katılmama konusu, Abhazya toplumu ve devlet yönetimi tarafından değil ama Ukrayna’da ve Kırım’da yaşanan son olaylar sonrasında Rusya’daki bazı basın – yayın organları ve uzmanları tarafından konu edilmektedir.

Herhalde bazı “Toprak Sorunları Uzmanları” tarafından ortaya atılan bu tür yakıştırmalar karşısında Kırım ve Abhazya’nın belirgin bir tarihsel farklılığın olduğunu hatırlatmak gerekiyor: Tarihsel olarak, Rusya’nın ayrılmaz bir parçası olan bir yer, Sovyet döneminde devlet yönetimi olarak Ukrayna’ya bağlanmıştı. Bugün bu hata giderilmiş oldu. Abhazya, her koşulda, adil bir biçimde alınan bu kararı destekliyor.

SSCB’i kuran bağımsızlık sözleşmesini imzalayan ve zaman içerisindeki konumu belli olan bizim ülkemiz ile tamamı ile faklı bir konum. Ve bu, diğer farklı konumlar arasında sadece tek bir örnek olarak bulunuyor. 

Abhazya Cumhuriyeti’nin, ne halk düzeyinde, ne devlet yönetimi düzeyinde, Rusya Federasyonu’na girmesi konusunun gündemde olamadığını vurgulamak gerekir. Buna bağlı olarak da, bu konu üzerinde referanduma gitmek gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu gerçekleşemez çünkü, kim bunu istiyorsa sonuçlarından korkuyor demektir, ancak buna gerek bulunmamaktadır. 

Abhazya’nın durumu hakkındaki plebisit zaten gerçekleşmiştir. Halkın iradesine bağlı olarak olmuştur. Rusya Federasyonu tarafından bağımsızlık ve egemenliği tanınan bir devlettir ve ardından BM’e bağlı bazı ülkeler tarafından da bağımsızlığı tanınmıştır.

Abhazya ve Rusya arasındaki ilişkiler düzeyine bakılacak olursa, onlar, hemen hemen bütün alanlarda dinamik bir biçimde gelişme göstermektedir. İki ülke arasındaki ilişkiler düzeyi ve gelişimi bu tür tartışmaların sürdürülmesi açısından hiçbir boşluk bırakmamaktadır” dedi. 
 
Kaynak: http://apsnypress.info/news/11543.html
 
www.abhazyam.com 

ETİKETLER :
Facebook Facebook Digg Digg Google Google Del.icio.us Del.icio.us
Bütün Yorumları görmek için tıklayınız!
Hava Durumu
ANKET
Aleksandr Ankvab'ın Siyasete Dönüşünü Onaylıyormusunuz
Diger anketlerimiz için tıklayın...
Yol Durumu

©
Copyright 2011 Abhazyam.com Her hakkı saklıdır.